Gemeente Waddinxveen


Triangel: herziening overeenkomst tussen gemeente Waddinxveen, Woonpartners Midden-Holland en Bouwfonds MAB Ontwikkeling

De gemeente Waddinxveen, Woonpartners Midden-Holland en Bouwfonds MAB Ontwikkeling werken aan de herziening van de Afspraken op Hoofdlijnen Triangel die zij in 2006 aangingen. Nu er tijdens de onderhandelingen belangrijke stappen zijn gezet, verwachten partijen de nieuwe afspraken binnenkort te kunnen vastleggen en ondertekenen.

Deze actualisatie van de Afspraken op Hoofdlijnen was nodig om twee redenen. Allereerst omdat de gemeente eind 2007 besloot een nieuwe stedenbouwkundige studie te doen naar de ruimtelijke mogelijkheden op basis van het Masterplan Triangel. De gemeente had immers geconcludeerd dat de eerste stedenbouwkundige uitwerking onvoldoende tegemoet kwam aan de gewenste kwaliteitskaders en uitgangspunten uit het Masterplan. Dit leidde ertoe dat bureau B+B medio 2008 vanuit de gemeente de opdracht kreeg het plangebied als stedenbouwkundig bureau verder te ontwikkelen.

Â

De tweede reden voor de herziening van de afspraken betrof de gevolgen van nieuwe jurisprudentie in de Europese aanbestedingsregels. Dit betekende, dat de gemeente Waddinxveen de eerder gemaakte afspraken met Woonpartners Midden-Holland en Bouwfonds MAB Ontwikkeling moest herzien.

Â

Op beide punten zijn nu belangrijke stappen gezet in de onderhandelingen. De gemeente heeft inmiddels het woningbouwprogramma voor Triangel geactualiseerd. Naast de bouw van sociale huurwoningen is het de bedoeling de koop van een eigen woning voor een grotere groep huurders bereikbaar te maken. Daartoe wordt in samenspraak met de woningbouwvereniging een bijzondere koopconstructie uitgewerkt en er komt een speciale gemeente garantieregeling. Triangel gaat een belangrijke rol spelen in de aanpak van knelpunten op de locale woningmarkt en het bevorderen van de doorstroming.

Â

Â

Waddinxveen, 13 mei 2009