Politie Hollands Midden

Datum: 13 mei 2009


---
Oegstgeest Snelheidscontrole De politie heeft dinsdag 12 mei wederom een snelheidscontrole gehouden op de Rijnzichtweg. Er werd gecontroleerd tussen 15.05 en 15.45 uur. Van de 375 passanten reden er 42 te hard. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid was 77 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid op deze weg 50 km/uur is.

Leiden Fietsster breekt arm Een 13 jarige fietsster uit Katwijk heeft dinsdag 12 mei een arm gebroken toen zij met haar rijwiel ten val was gekomen. Het meisje fietste om 14.45 uur met haar vriendin, een 13 jarige Rijnsburgse, over de Wassenaarseweg toen hun sturen in elkaar verstrengeld raakten. De Katwijkse viel en brak daarbij een arm. Zij werd overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Leiden Man gooit steen tegen auto De politie heeft woensdag 13 mei rond 07.20 uur een 41 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij had een steen tegen een op de Druckerstraat geparkeerde auto gegooid. De auto liep daardoor schade op. Een buurtbewoner zag het gebeuren, waarschuwde de eigenaar van de auto en ging op zoek naar de dader. De politie werd gebeld en hield de Leidenaar aan. Hij bleek geestelijk in de war te zijn. De politie besloot dan ook om de GGD in te schakelen. De verdachte zit nog aan het politiebureau.

Leiden Diefstal telefoon en geld Twee mannen hebben woensdag 13 mei rond 03.15 uur bij de kruising Hogewoerd met de Korevaarstraat geld uit een portemonnee en een telefoon gestolen van een 27 jarige man uit Leiden. De Leidenaar werd daar door de twee aangesproken en direct staken ze hun handen in de zakken van de man en haalden daar de portemonnee en de telefoon uit. Een zilverkleurige kleine auto die stopte maande ze om door te rijden. Toen de auto dat deed, liepen zij weg met het gestolen goed. De man deed daarna aangifte bij de politie. Deze stelt een onderzoek in.

Roelofarendsveen Inbraak benzinestation Voor de tweede keer binnen een week werd er ingebroken in een benzinestation aan de Alkemadelaan. Ook ditmaal betrof de buit een nog onbekende hoeveelheid sigaretten. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Afgelopen nacht, woensdag 13 mei rond 05.00 uur braken de daders de deur van de winkel van het station open en stalen sigaretten. Een getuige zag drie mannen daana met de buit weglopen via de Populierenstraat in de richting van de Meerkreuk. Hij belde onmiddellijk 112 maar een door de politie direct ingestelde zoekactie naar de daders leverde helaas niets op.

Vorige week vrijdag 8 mei werd het station rond 03.55 uur ook al bezocht door inbrekers. Toen vertrokken de daders de buit in een donkere auto in de richting van de Rijksweg A4. Ook hier zijn de daders nog niet van gevonden.

Nieuwerkerk a/d IJssel Inbraak in auto Een man brak woensdag 13 mei rond 03.25 uur in in een op de Spechtendaal geparkeerde VW Golf. Dit werd gezien door een buurtbewoner die onmiddellijk 112 belde. De politie was snel terplaatse maar trof nog slechts de stille getuigen van de inbraak, een ingeslagen autoruit, aan. De politie stelde de eigenaar in kennis van de inbraak en trok er met bikers op uit in de wijk op zoek naar de dader. Deze werd echter niet gevonden.

Bergambacht Motorrijder onderuit Een 49 jarige motorrijder uit Lekkerkerk is dinsdag 12 mei om 14.45 uur onderuit gegaan met zijn motorfiets. De Lekkerkerker reed over de Hogedijk in de richting van Bergambacht toen hij in de bocht moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. De Lekkerkerker reed in het midden van de weg en schrok van de auto waarna hij een ruk aan zijn stuur gaf. Hierdoor kwam hij ten val en sloeg over de kop. De Lekkerkerker werd met letsel aan een been overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis in Capelle aan den Ijssel.

Gouderak Transactie van 450 euro na belediging Een 22 jarige man uit Gouderak heeft dinsdag 22 mei een transactie gekregen van 450 euro wegens belediging van politieambtenaren. Agenten surveilleerden op 10 april in de avond en zagen bij het Dorpshuis op het Johan Brouckplein een groep luidruchtige jongeren staan. In het voorbijrijden werden agenten uitgescholden. De jongeren werden enige tijd in de gaten gehouden waarbij de Gouderakker beledigingen bleef schreeuwen naar de agenten. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Als de Gouderakker niet tijdig betaald, dan zal hij zich te zijner tijd alsnog moeten verantwoorden voor de politierechter.

Gouda Twee verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft dinsdagavond 12 mei twee jongens van zestien en veertien van Gouda aangehouden op verdenking van woninginbraak. Agenten kregen die avond rond 22:00 uur een melding dat aan de Bernadottelaan twee inbrekers zouden worden vastgehouden.

Ter plaatste zagen de agenten de verdachten wegrennen. De jongens liepen beiden een andere kant op, waarop de agenten zich ook splitsten. Na een achtervolging konden de twee worden aangehouden. Eén agent leende voor de achtervolging een fiets van een burger om één van de verdachten op te sporen.

De jongens worden ervan verdacht zaterdag 9 mei een woning te zijn ingeslopen met sleutels die in de voordeur waren blijven zitten. Een getuige merkte de insluiping op en zag de verdachten dinsdagavond bij de Bernadottelaan waarop hij de bewoner waarschuwde. Zij waarschuwde de politie. De jongens zijn ingesloten.

Tijdens de aanhouding werd de politie lastiggevallen door een groep jongeren die haar uitschold en met stenen naar een politieauto gooide. Een aantal van hen werd herkend en heeft hiervoor een bekeuring gekregen.

--- einde berichten ---
---