RWE Energy Nederland N.V

Persbericht Essen/Madrid, 11-05-2009

RWE Innogy koopt meerderheidsbelang in Spaanse windkrachtexploitant

RWE Innogy heeft haar aandelenpakket in de Spaanse windparkexploitant Danta de Energías S.A. uitgebreid tot 93,7 procent. Tot nu toe bedroeg de deelneming in deze maatschappij 44 procent via haar Spaanse dochter Agrupació Energías Renovables S.A.U. (AERSA). Daarmee breidt RWE Innogy haar windkrachtportfolio in Spanje met 70 megawatt uit tot nu in totaal 400 megawatt geïnstalleerde capaciteit.

Danta de Energías heeft in de Spaanse provincie Castillië-León - vlakbij de stad Soria - drie onshore-windparken met een geïnstalleerde capaciteit van ca. 130 megawatt. Bovendien ontwikkelt de onderneming in dezelfde streek nog vier windparken met een geplande capaciteit van in totaal ca. 40 MW die - zoals de plannen nu liggen - in 2011 in bedrijf zouden kunnen worden genomen. RWE Innogy neemt de aandelen over van de in Madrid gevestigde exploitant van wind- en zonnekrachtcentrales, Eolia Renovables de Inversiones S.C.R., S.A.

Kevin McCullough, COO van RWE Innogy: "De Spaanse windmarkt is een van de meest attractieve windmarkten in heel Europa en daarmee heel belangrijk voor onze groeistrategie. De windparken waarin wij nu de meerderheid hebben overgenomen, passen perfect in ons bestaande portfolio."

De windparken van Danta de Energías beschikken in totaal over 104 windturbines uit de 800-kilowatt- resp. 1,5-megawatt-klasse. De installaties zijn vanaf 2004 in bedrijf en verzorgen sindsdien per jaar omgerekend ca. 77.000 huishoudens met stroom.

In het afgelopen jaar heeft RWE Innogy al zes onshore-windparken met een geïnstalleerde totaalcapaciteit van 150 megawatt gekocht van de Spaanse windkrachtexploitant Urvasco Energía S.A.

Spanje biedt goede voorwaarden voor de benutting en uitbreiding van hernieuwbare energieën, vooral van windenergie. Uitstekende windomstandigheden en een duidelijke ondersteuning van de Spaanse regering voor de winning van hernieuwbare energieën hebben in het verleden geleid tot groeicijfers die opliepen tot jaarlijks 30 procent. Ten aanzien van de prijs voor de opgewekte stroom kan men in Spanje kiezen tussen een vast of een variabel vergoedingstarief. Het variabele tarief, dat ook wordt gehanteerd voor de door RWE Innogy gekochte installaties, is samengesteld uit de groothandelsprijs plus een premie voor hernieuwbare energie.

Contact:
RWE Innogy
Barbara Woydtke
Perswoordvoerster
T: +49 201 1214074
M: +49 173 29 04651
RWE Innogy
Konrad Böcker
Pers
T: +49 201 12 14071
M: +49 162 25 46238