Gemeente Veere


Dertig starterswoningen in gemeente Veere

De inschrijving voor geïnteresseerden is gestart.

Woonburg en Marsaki ontwikkelen, in nauwe samenwerking met de gemeente Veere, dertig starterswoningen verspreid over drie locaties. In Aagtekerke(12), Biggekerke(8) en Domburg(10) komen deze complete en energiezuinige koopwoningen. Ook worden in Meliskerke de mogelijkheden onderzocht voor de bouw van nog eens 6 woningen.

De woningen worden aangeboden voor ⬠139.500,-- v.o.n. en zijn exclusief bestemd voor starters op de Veerse woningmarkt. Met de door de gemeente aangeboden starterslening en de mogelijkheden rondom koopsubsidie wordt het kopen van een starterswoning financieel haalbaar voor een grote groep starters.

Het ontwerp met optimale prijs- en kwaliteitsverhouding Een eigen huis voor starters, genoeg ruimte voor één- en tweepersoonshuishoudens, goedkoop en zonder poespas waren in een notendop de uitgangspunten voor de starterswoningen. Op basis hiervan is in een samenwerking tussen Woonburg, Marsaki, WTS Architecten en Bouwbedrijf Kambier een bijzonder slim ontwerp tot stand gekomen. De diepe woningen maken het mogelijk veel leefruimte aan de gevels te maken. Rondom een middenzone met trap, keuken, badkamer en berging zijn vier bijzondere plekken gecreëerd. Aan de voorgevel een royale entree die als extra kamer kan worden gebruikt, aan de achtergevel grenzend aan de tuin een woonkamer met open keuken. Boven de woonruimte ligt de slaapkamer en daar tegenover ligt op de verdieping nog een open werkruimte.

Energiezuinig
De woningen hebben relatief smalle gevels, waardoor er van nature al weinig warmte verloren gaat. Door het toepassen van een goede isolatie en een vloerverwarming op aardwarmte worden de woningen zeer energiezuinig, verantwoord voor het milieu en prettig voor de portemonnee.

Belangstelling?
De woningen zijn bedoeld voor starters die sociaal of economisch gebonden zijn aan de gemeente Veere in de leeftijd tot en met 29 jaar. Als inkomenseis geldt een bruto jaarinkomen van niet hoger dan ⬠33.000,-- voor een éénpersoonshuishouden en een bruto gezamenlijk jaarinkomen van niet hoger dan ⬠37.000,-- voor een tweepersoonshuishouden. Woonburg biedt een terugkoopgarantie bij verkoop van de woningen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.marsaki.nl

Hier zijn ook de voorwaarden en spelregels rondom de verkoop terug te vinden.