Gemeente Echt-Susteren


Praktisch verkeersexamen in Echt-Susteren
Kopie van Logo word geen Verkeersslachtoffer 1.JPG

In mei vindt het praktisch verkeersexamen in Echt-Susteren weer plaats. Alle leerlingen van de basisscholen uit groep zeven doen hieraan mee.

Op maandag en dinsdag 11 en 12 mei doen alle scholen uit Echt examen. Parkeerplaats bij de Banderthal is voor hun het vertrek- en eindpunt. Op maandag en dinsdag 18 en 19 mei doen alle scholen uit Susteren en Nieuwstadt examen. Voor de leerlingen uit Susteren is de parkeerplaats bij de Reinoudhal het vertrek- en eindpunt. Voor de leerlingen uit Nieuwstadt is de speelplaats het vertrek- en eindpunt. In totaal doen er dit jaar 320 leerlingen mee.

Â

Jaarlijks raken er in Nederland ongeveer 2000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers. Het praktijkexamen is daarom geen overbodige luxe. Kinderen die op donderdag 16 april jl. geslaagd zijn voor het schriftelijk verkeersexamen kunnen nu in praktijk brengen wat ze hebben geleerd. Door de combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreëerd. De route van het praktisch verkeersexamen wordt met pijlen uitgezet, waarbij de verschillende controleposten onderweg bemand worden door onder meer verkeersouders van de respectievelijke basisscholen.

voorwaarde

Leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Voorafgaand aan het examen worden dan ook alle fietsen gecontroleerd. Om te checken of alle fietsen oké zijn, is het raadzaam (en leuk) om zelf ook alvast eens te kijken of de fiets in orde is.

Â

De vertrektijden van het verkeersexamen:

Â

Maandag 11 mei:

9.00 uur: Driepas

11.15 uur: Patricius

14.00 uur: Bolleberg, Maria Goretti en Angelaschool

Â

Dinsdag 12 mei:

14.00 uur: Keuningshofke en Violier

Â

Maandag 18 mei:

10.00 uur: Burgemeester Willeme (In Nieuwstadt)

Â

Dinsdag 19 mei:

9.00 uur: In ât Park en St. Cornelius

11.00 uur: Springdonk

14.00 uur: Jan Petersschool

Â

De uitslag van de examens krijgen de leerlingen op hun school te horen. De gemeente Echt-Susteren wenst iedereen een geslaagd verkeerspraktijkexamen 2009 toe!

Â

Meer informatie
Voor meer informatie over de routes van de praktisch verkeersexamens kijk op: www.echt-susteren.nl/wonen en leven/ verkeersveiligheid

N.B. Toevoegen logo word geen verkeersslachtoffer