Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.25 uur

Utrecht, 13-05-2009

Gestolen motorscooter

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij in het bezit waren van een gestolen motorscooter.

Tijdens de surveillance zag een motoragent op de Amsterdamsestraatweg omstreeks

15.55 uur twee jongens op een scooter in de richting van het Julianapark rijden. Bij het zien van de motoragent ging het tweetal er van door. De agent zette de achtervolging in. Op de hoek van de Eimerenstraat sprong de bijrijder van de motorscooter en rende weg richting de Jan Overdijkstraat.

De bestuurder van de motor, 17 jaar uit Utrecht, reed de Leo XIII-straat in en werd daar door de motoragent aangehouden. Zijn 17-jarige passagier eveneens uit Utrecht werd op de St. Josephlaan aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de motorscooter gestolen was. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Scootercontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdag 12 mei een scootercontrole gehouden op de Muntkade en het Jaarbeursplein. Tussen 14.00 en 21.00 uur zijn 80 scooters gecontroleerd. 25 Bestuurders hebben bekeuringen gekregen voor o.a. te hard rijden, niet in het bezit zijn van een rijbewijs en door rood licht rijden.

Beroving

UTRECHT Op dinsdag 12 mei heeft er een beroving plaatsgevonden op de Cambridgelaan. Een 22-jarige vrouw stond rond 16.00 uur op de Cambridgelaan fotos te maken toen zij werd aangesproken door een man. De man wilde dat zij een foto maakte van hem. Ook kwam er een tweede man bij staan. Plotseling trok de eerste man de fotocamera uit haar hand en gingen er vandoor in een auto. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. De man die het fototoestel uit de handen van de vrouw trok is een blanke man, mager postuur en kort haar. De tweede man had een donderer huidskleur, normaal postuur en een gladgeschoren kaal hoofd.

U kunt bellen naar 0900-8844.

Aangehouden voor poging woninginbraak

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee jongens aangehouden voor een poging woninginbraak. Rond 23.20 uur belde een getuige naar de politie dat er werd ingebroken in een woning aan de Bosboom Toussaintstraat. Voor de bewuste woning troffen zij twee jongeren van 19 en 14 jaar uit Utrecht. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten voor verhoor. De 19-jarige man staat bekend als veelpleger. Agenten hebben geprobeerd contact op te nemen met de ouders van de minderjarige. Die waren echter niet thuis en onbereikbaar. De politie doet verder onderzoek.

Achtervolging

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een achtervolging plaatsgevonden over de Maliesingel. Surveillerende agenten zagen rond 05.45 uur een auto met hoge snelheid aan komen rijden vanaf de Nobelstraat. Agenten hebben de achtervolging ingezet en probeerden de auto te laten stoppen. De auto negeerde echter het stopteken en ging er vandoor. De politie heeft de achtervolging moeten staken vanwege de hoge snelheden (150 km per uur) en de gevaarzetting hiervan. Waarschijnlijk heeft de vlucht te maken met een mislukte inbraak in een winkel aan de Oudkerkhof. De politie heeft het incident in onderzoek.