Politie Groningen

Woensdag 13 mei 2009

Provincie Groningen, 13-05-2009

Leek: onder invloed achter het stuur

Een 25-jarige bestuurder uit Groningen is dinsdagnacht op de Wethouder I. Hutstraat betrapt op rijden onder invloed. Bij controle bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: joyriding eindigt in tuin

Een 13-jarige jongen uit Haren en een 14-jarige jongen uit Groningen zijn dinsdagnacht met de auto van een broer een tuin in gereden. Agenten zagen de auto over de Van Ketwich Verschuurlaan rijden. De auto trok hun aandacht, omdat ze met stadslicht reden. De knapen kregen een stopteken, maar ze gingen er met hoge snelheid vandoor. Op de Rijksstraatweg richting Haren reden ze met zon 120 km/uur. Ze reden via de Esserweg en de Kerklaan richting de Oosterweg. Op de kruising met de Rummerinkhof verloren ze de macht over het stuur. De jongens reden via het troittoir tegen een straatnaambord. Vervolgens reed het duo door een haag en kwamen ze in een tuin tot stilstand. De jongste van de twee had de auto van zijn broer zonder toestemming meegenomen. De jongens werden aangehouden en ingesloten in de cel. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mannen met benzine aan de haal

De politie heeft dinsdagnacht twee mannen aangehouden voor diefstal van benzine. Een alerte bewoner belde de politie, omdat hij vond dat de heren zich verdacht gedroegen. Agenten zagen twee mannen op de Smirnoffstraat rondsnuffelen bij autos. Ze vulden net de tank van een auto. Even verderop in de straat stond het benzineklepje van een aantal autos open. De heren werden aangehouden en ingesloten in de cel. Tegen de 49-jarige man uit Den Horn en de 22-jarige Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: onderzoek naar inbraak supermarkt

De politie onderzoekt een inbraak in een supermarkt aan de Molenstreek. Dinsdagnacht omstreeks 03.30 uur wisten onbekenden de zaak binnen te komen. Ze gingen er met in ieder geval een onbekende hoeveelheid sigaretten vandoor. De politie onderzoekt de exacte buit en doet onderzoek naar de daders.

Groningen: man met drugs aangehouden

Een 30-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden op de Timorstraat in Groningen. Agenten herkenden de automobilist als een bekende drugsdealer en controleerden hem. Hij had in de binnenzak van zijn jas honderd bolletjes harddrugs bij zich. De drugs betreft vermoedelijk heroïne en cocaïne. De man zit vast. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 12 mei op diverse plaatsen op snelheid:
* Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1060, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Wildervank, Nijverheidsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 615, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.