Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 mei 2009

Aanhouding na oplichting

Vriezenveen

Een man uit Vriezenveen is dinsdag 12 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht geïnde verzekeringsgelden in eigen zak te hebben gestoken.

Eind januari 2009 werd door een thans 78-jarige Enschedeer aangifte gedaan van oplichting door een thans 68-jarige man uit Vriezenveen. De aangever verklaarde dat hij bij de Vriezenvener een verzekeringspolis had afgesloten, maar dat de door hem betaalde gelden door deze man in eigen zak waren gestoken. Een onderzoek werd gestart en met toestemming van de officier van justitie werd dinsdagmorgen 12 mei de 68-jarige verdachte in zijn woning aangehouden. Hij is in de loop van de dinsdag voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. De politie sluit niet uit dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van de oplichtingspraktijken van deze man. (09-010164)

Aanhoudingen na onderzoek mishandelingen

Enschede

Woensdagmorgen 13 mei zijn twee Enschedeers aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een tweetal mishandelingen die op 18 en 24 april jl. zijn gepleegd.

Op 25 april jl. werd door een 37-jarige Enschedeer aangifte gedaan van het feit dat hij door een aantal personen in een pand aan de Oliemolensingel in Enschede was mishandeld. Een aangifte werd opgenomen en naar aanleiding hiervan werden op woensdagmorgen 13 mei, met toestemming van de officier van justitie, twee Enschedeers van 32 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht bij de mishandeling op 24 april betrokken te zijn geweest. Daarnaast wordt onderzocht of deze twee, alleen of met z'n tweeën, ook verantwoordelijk zijn geweest voor een mishandeling op 18 april jl. Van deze mishandeling werd aangifte gedaan door een 58-jarige Enschedeer en is in hetzelfde pand aan de Oliemolensingel gepleegd. (09-048214 / 09-045069)

Autokraker aangehouden

Enschede

Naar aanleiding van het verhaal van een oplettende getuige kon dinsdagavond een man worden aangehouden die ervan wordt verdacht dinsdag 12 mei aan het eind van de middag een autokraak te hebben gepleegd aan de Wilhelminastraat in Enschede.

Dinsdagmiddag 12 mei omstreeks 17.20 uur werd gemeld dat er op dat moment een autokraak werd gepleegd op een parkeerplaats aan de Wilhelminastraat in Enschede. Een oplettende getuige, een 25-jarige Enschedese die in de buurt op bezoek was geweest, had een en ander waargenomen en gaf een goed signalement van de man die in de auto had ingebroken. Ook had zij gezien dat de dader in een rode auto was gestapt en was weggereden in de richting van de Boulevard 1945. Ook de eigenaresse, een 20-jarige Enschedese, kwam bij de auto en gaf aan dat uit de auto een handtas was ontvreemd met daarin o.a. haar mobiele telefoon. Een eerste onderzoek leverde nog geen resultaat, maar omstreeks 18.50 uur werd gemeld dat dezelfde rode auto weer op de parkeerplaats aan de Wilhelminastraat stond. Hier werd de auto inderdaad aangetroffen met achter het stuur een 31-jarige Enschedeer die volledig voldeed aan het door de oplettende getuige opgegeven signalement. Bovendien werd in de auto de ontvreemde handtas aangetroffen. De 31-jarige is aangehouden en later op de avond voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (09-055614)

Tweetal hennepkwekerijen ontmanteld

Almelo

In Almelo zijn dinsdagmiddag 12 mei op verschillende adressen een tweetal hennepkwekerijen ontmanteld en zijn de eigenaren van de kwekerijen aangehouden.

Dinsdagmiddag 12 mei om ongeveer 12.20 uur werd in een pand aan de Parallelweg in Almelo een onderzoek ingesteld naar de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. Deze werd inderdaad aangetroffen, alleen was er reeds geoogst. Nog wel waren resten en alle apparatuur aanwezig. Dit alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Daarnaast wordt nog onderzocht of de stroom illegaal werd afgetapt. De 49-jarige Almelose eigenaar van het pand werd in eerste instantie aangehouden maar werd later op de middag weer in vrijheid gesteld toen bleek dat hij het pand had verhuurd en deze huurder verantwoordelijk was voor de kwekerij. Deze laatste, een 32-jarige Almeloer, meldde zich aan het eind van de middag op het politiebureau, waar hij werd aangehouden en later voor nader onderzoek in verzekering is gesteld en opgesloten.

Dezelfde dinsdagmiddag werd omstreeks 14.15 uur in een woning aan de Nachtegaalstraat, ook in Almelo, een onderzoek gestart. Ook hier bestond het vermoeden dat er een hennepkwekerij aanwezig zou kunnen zijn. In dit pand werd een kwekerij aangetroffen met in totaal 245 planten. Ook hier is alles inbeslaggenomen en zal ook tot vernietiging worden overgegaan. Bij controle bleek bovendien dat de stroom illegaal werd afgetapt en hiervan zal aangifte worden gedaan. De bewoner van het pand, een 32-jarige Almeloer, is aangehouden en ook voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (09-043725 / 09-037220)

Jongentje steekt plotseling de weg over en raakt gewond

Nijverdal

Een Nijverdals jongentje stak dinsdagavond 12 mei in zijn woonplaats plotseling de straat over waardoor een automobiliste uit Nijverdal hem niet meer kon ontwijken. Hij raakte gewond.

Dinsdagavond 12 mei werd om ongeveer 20.25 uur een aanrijding gemeld op de De Genestetstraat in Nijverdal. Bleek dat een 42-jarige automobiliste uit Nijverdal, rijdend over De Genestetstraat, een 7-jarig Nijverdals jongentje op zijn fiets niet meer had kunnen ontwijken. De jongen was plotseling tussen geparkeerde auto's door de weg opgereden. Door een ambulance is de 7-jarige met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-055651)

Resultaten controledag in Enschede en Haaksbergen

Enschede / Haaksbergen

Dinsdag 12 mei heeft er weer een controledag in Enschede plaatsgevonden onder de naam "Zuidwestenwind". Dit keer werd er naast een aantal controles in Enschede, ook een verkeerscontrole in Haaksbergen uitgevoerd en werd er naast diverse afdelingen van de politie ook weer deelgenomen door de belastingdienst.

Tussen 07.00 uur en omstreeks 22.00 uur werden er op diverse plaatsen in voornamelijk Enschede Zuid en Enschede West meerdere controles uitgevoerd.

In het kader van verkeerscontroles werden in totaal 146 processen-verbaal uitgeschreven voor de meest uiteenlopende zaken, zoals parkeerovertredingen, het rijden zonder gordel, het niet handsfree bellen, gladde banden onder de auto, niet verzekerd zijn en diverse technische gebreken aan voertuigen. Opvallend was dat bij de controle in Haaksbergen, waar 60 voertuigen werden gecontroleerd, geen enkele overtreding werd geconstateerd. Wel werd daar een 34-jarige Enschedeer aangehouden die nog een gevangenisstraf had openstaan van 50 dagen en boetes met een totaal bedrag van ruim 740 euro of 21 dagen vervangende hechtenis. Hij is aangehouden en opgesloten.

Ook tijdens de andere verkeerscontroles werd een controle uitgevoerd op het mogelijk nog openstaan van niet betaalde boetes of gevangenisstraf die nog niet is uitgezeten. Hierbij zijn nog drie personen aangehouden die de vervangende hechtenis van openstaande boetes niet konden betalen of nog een gevangenisstraf hadden openstaan. Een 48- jarige Enschedeer is opgesloten om nog 14 dagen gevangenisstraf uit te zitten. De andere twee, Enschedeers van 26 en 37 jaar, zijn opgesloten voor een vervangende hechtenis van respectievelijk 3 en 8 dagen omdat ze de openstaande boetes niet konden betalen. Gedurende de actiedag kwamen bovendien nog vier personen aan het bureau die hun openstaande boetes kwamen voldoen. Zij wilden niet het risico lopen om op straat gecontroleerd te worden.

Naast de politie deed ook de belastingdienst mee aan deze controledag en ook zij hebben op de diverse controleplaatsen meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen personen die nog een schuld hadden bij de belastingdienst. In totaal gaat het hierbij om 59 gevallen met een totale schuld van 304.000 euro. Hiervan is 2800 euro ter plaatse geïnd en is in totaal op 42 voertuigen beslag gelegd. Elf van deze voertuigen zijn direct door de belastingdienst in beslag genomen en afgevoerd.

Gedurende de dag zijn bovendien een vijftal plekken gecontroleerd op de aanwezigheid van een mogelijke hennepkwekerij. In alle vijf de gevallen werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Aan de Weegschaalstraat eentje met 69 planten, aan de Lonnekerbrugstraat een met 650 planten, in een pand aan de Van Heydenstraat werden 79 planten gevonden, aan de Kolibrievlinder 209 planten en aan de Geessinkbrink 293. Alle planten met bijbehorende apparatuur is in beslag genomen en is of wordt vernietigd. In het pand aan de Lonnekerbrugstraat werd bovendien geconstateerd dat water en stroom illegaal werden afgetapt. Tegen alle eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

tel: 053-4555588


---- --