Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 6 mei 2009

Ontsluiting Heeswijk-Dinther zuid
Het college van burgemeester heeft, de raadscommissie Ruimtelijke Zaken gehoord hebbende, besloten af te zien van een m.e.r.-procedure voor de ontsluiting van Heeswijk-Dinther zuid. Een milieueffectrapportage was ook niet verplicht. Aanvankelijk wilde het college een m.e.r.-procedure volgen om de voorbereiding zo zorgvuldig mogelijk te laten plaatsvinden. Dit gebeurt nu ook, maar via een andere vorm, inclusief inspraak, die minder tijd en kosten vergt. Daarmee wil het college vaart in het proces houden om de gewenste realisatietermijn 2013 te waarborgen.

Minimabeleid
De gemeenteraden die bij de intergemeentelijke sociale dienst Optimisd zijn aangesloten (Bernheze, Veghel, Sint Michielsgestel en Schijndel) hebben eind 2008 het armoedebeleid verruimd. Een logisch gevolg hiervan is dat de gemeenteraad de Verordening Minimabeleid Bernheze 2009 formeel vaststelt. Het college van burgemeester en wethouders legt een voorstel ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor.

Klimaatregeling Kasteel Heeswijk
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een bedrag van EUR 7.391,- beschikbaar te stellen voor de aanpassing van de klimaatregeling van Kasteel Heeswijk.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35