Politie Haaglanden

Persberichten 13 mei

Haaglanden, 13-05-2009

Twee aanhoudingen poging inbraak
Den Haag Twee 21-jarige Hagenaars zijn vanmorgen rond 00.30 uur aangehouden op verdenking van poging inbraak in het winkelcentrum aan het Kleine Loo. Getuigen hadden gezien dat het tweetal zich verdacht gedroeg en vervolgens was weggegaan in de richting van de Hofzichtlaan. Politieagenten zochten de omgeving af en troffen het duo in een auto aan. Zij zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Auto met verschillende kentekenplaten
Den Haag Parkeercontroleurs zagen op de Strandweg een personenauto staan met twee verschillende kentekenplaten en belden de politie. De 23-jarige bestuurder uit IJlst kwam net aanlopen toen de politie arriveerde. De man had geen plausibele verklaring en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de auto vorige maand was gestolen. De verdachte stond ook gesignaleerd voor een bedrag aan 1.055 euro aan openstaande boetes. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eten zonder te betalen
Den Haag - Een 57-jarige Haagse werd dinsdag 12 mei aangehouden nadat zij bij een viswinkel aan de Gedempte Gracht had gegeten, maar niet wilde afrekenen. Omstreeks 19.00 uur belden medewerkers van de winkel de politie. De vrouw had inmiddels voor bijna 16 euro goederen genuttigd, maar weigerde te betalen. De agenten hielden de vrouw, die tevens dronken was, aan en brachten haar naar het politiebureau. Daar kreeg zij een proces-verbaal voor flessentrekkerij.

Dubbel de toegestane snelheid
Den Haag - Bij een snelheidscontrole op de Prof. B.M. Teldersweg controleerden politieagenten dinsdag 12 mei tussen 18.00 uur en 23.00 uur in totaal 1588 passanten op hun snelheid. Van hen krijgen 172 kentekenhouders een proces-verbaal toegestuurd voor het overtreden van de maximum snelheid van 50 km/uur. Een bestuurder maakt het erg bont: hij reed 98 km/uur.

Inbreker rent recht in armen politieagenten
Den Haag - Een getuige meldde dinsdag 12 mei omstreeks 20.30 uur dat er op een bouwterrein aan de Delagoastraat een man met een betonschaar over het hek was geklommen. Agenten gingen poolshoogte nemen en hoorden op het bouwterrein een hoop herrie. In de bouwput zagen zij een 29-jarige Hagenaar, die druk bezig was de deur van een container open te breken. De man was kennelijk zo geconcentreerd bezig, dat hij zich een hoedje schrok toen de agenten de bouwput in sprongen. De Hagenaar rende vervolgens weg voor de ene agent maar liep recht in de armen van diens collega, die hem aanhield. Hij bleek naast de betonschaar ook een slijptol bij zich te hebben en had twee containers opengebroken. De man bekende op het politiebureau de inbraak en kreeg hiervoor proces-verbaal.

Na heling overnachten op politiebureau
Den Haag - Een 26-jarige man uit Den Haag bracht een nacht op het politiebureau door, nadat hij was aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de man dinsdag 12 mei om 20.10 uur op de Rijswijkseweg fietsen. Het slot van zijn fiets bevatte geen sleutel. De man vertelde de fiets voor 70 euro van een onbekende op straat te hebben gekocht. De agenten hielden hem vervolgens aan voor heling en namen hem mee naar het politiebureau. Omdat hij meerdere boetes open had staan, moest hij daar overnachten.

Groep bespuugt vrouw
Den Haag / Loosduinen - Twee jongens (12 en 15 jaar) uit Den Haag bespuugden dinsdag 12 mei om 16.15 uur een 51-jarige Haagse. Het voorval vond plaats op de De Savornin Lohmanlaan. Na een tip van een getuige hielden politieagenten de twee jongens aan. Zij gaven gelijk toe gespuugd te hebben en zijn meegenomen naar het politiebureau.

Hoofdletsel door val van scooter
Den Haag / Loosduinen - Een 17-jarige Voorburger raakte dinsdag 12 mei om 14.30 uur gewond toen hij met zijn scooter onderuit ging. Hij reed zonder helm en rijbewijs op de IJzerwerf. Toen hij over een putdeksel reed, verloor hij de controle over zijn stuur. De GGD vervoerde hem met hoofdletsel naar het ziekenhuis.

Rijden met ongeldig rijbewijs
Den Haag / Loosduinen - Een 29-jarige man uit Rotterdam reed dinsdag 12 mei om 19.30 uur in een auto over de Escamplaan, terwijl zijn rijbewijs sinds februari 2009 ongeldig is verklaard. Politieagenten die de Rotterdammer zagen rijden hielden hem aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Na een oefenrit in de auto van een vriend, moest een 18-jarige man zonder rijbewijs dinsdagavond 12 mei om 23.40 uur mee naar het politiebureau. Politieagenten zagen op een parkeerterrein aan de Jaap Hoekdreef een auto rijden. Toen de bestuurder hen zag, stopte hij het voertuig en doofde de lichten. Dit verdachte gedrag leidde tot een controle, wat resulteerde in een aanhouding. De Delftenaar kreeg een proces-verbaal

Duur motorritje
Den Haag - Een 24-jarige Rotterdammer hield woensdag 13 mei een flink aantal processen-verbaal over aan een ritje met zijn motor. Politieagenten zagen om 01.00 uur een motor zonder kentekenplaten over de N14 vanaf Wassenaar richting het Temaculaplein rijden. Op het moment dat zij de bestuurder volgden en met behulp van optische en geluidssignalen probeerden te laten stoppen, ging hij er met een snelheid van 120 km/u vandoor. Op de N14 bedraagt de maximum snelheid 70 km/u. Vervolgens reed de motor tegen de richting in autosnelweg A4 op, waar hij korte tijd later op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Wegpiraat rijdt meer dan 50 km te hard, rijbewijs kwijt Leidschendam Een 28-jarige automobilist uit Rotterdam reed dinsdag 12 mei om 23.25 uur wel heel hard op de A4. Politieagenten klokten zijn snelheid op meer dan 160km/u waar 100 km/u toegestaan is. De wegpiraat kon zijn rijbewijs direct inleveren. Met een proces-verbaal op zak en zonder rijbewijs kon de man naar huis.

Fietser licht gewond
Leidschendam Een 13-jarige fietser uit Leidschendam raakte 12 mei omstreeks 19.00 uur licht gewond toen hij op de Johann Sebastiaan Bachlaan een automobilist over het hoofd zag en hierdoor tegen de auto botste. De jongen kwam er vanaf met schaafplekken en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Auto op poller
Westland/Schipluiden Een 22-jarige automobilist uit Den Haag botste dinsdag 12 mei om 18.05 uur op een poller in de Rotterdamseweg. Zowel de poller als de auto raakten daarbij zwaar beschadigd. Uit onderzoek bleek dat de Hagenaar het rode licht negeerde en daardoor op de poller botste. De Rotterdamseweg was enkele uren voor het verkeer afgesloten in verband met het opruimen van de ravage.

Fietstocht in het water gevallen
Delft Politieagenten hielden woensdagochtend 13 mei rond 04.30 uur twee mannen aan die een waterfiets uit de Wijnhaven hadden gestolen. Na een telefonische melding van de diefstal troffen de agenten hen al fietsend ter hoogte van de Choorstraat aan. De mannen, van 28 en 29 jaar uit Den Hoorn, zijn aangehouden en kregen een proces-verbaal. De waterfiets werd door behulpzame voorbijgangers teruggefietst naar de ligplaats.

Dagje proletarisch winkelen verhinderd
Delft Dankzij alerte beveiligingsmedewerkers hielden politieagenten dinsdagmiddag 12 mei rond 14.45 uur drie winkeldieven aan. Medewerkers van de beveiliging van een winkel aan het Bastiaansplein achtervolgden drie vrouwen die even daarvoor kleding hadden gestolen. De beveiligers zagen dat de vrouwen, afkomstig uit Amsterdam, de gestolen kleding in een auto legden en de proletarische manier van winkelen doodleuk voortzetten in een andere winkel. Politieagenten arriveerden terwijl de vrouwen kleding pasten in de paskamer. De dames bleken een voor diefstal geprepareerde tas bij zich te hebben, die vol zat met gestolen goederen. De agenten hielden de vrouwen van 28, 33 en 34 jaar aan. Zij zitten nog vast.

Jongeren duwen kind in het water
Pijnacker Drie jongeren duwden maandag 11 mei om 19.00 uur een 8-jarig kind in het water van de Theodora Versteeghstraat. De jongen verklaarde tegen zijn moeder dat hij door drie jongeren die hij niet kende werd beetgepakt en in het water geduwd. De politie neemt de zaak hoog op en stelt een onderzoek in naar het drietal. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de drie jongeren? Neem dan contact op met de politie in Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844.

Zo vader, zo zoons
Zoetermeer Na een melding van een vechtpartij op de Asperenstraat hielden politieagenten dinsdagavond 12 mei rond 21.00 uur een vader en zijn twee zoons aan. Zij waren slaags geraakt met nog onbekende personen en gebruikten hierbij een hockeystick. De 15-, 20- en 45-jarige (jonge)mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.