Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 13-05-2009

Inbrekers cafetaria op heterdaad gepakt

TILBURG: Politieagenten grepen in de nacht van dinsdag 12 mei op woensdag 13 mei twee inbrekers op heterdaad. Het duo trachtte in te breken in een cafetaria aan de Everjachtstraat.

Rond 02.10 uur meldde een getuige telefonische aan de meldkamer dat hij inbraakgeluiden hoorde. Diverse eenheden van de politie gingen direct ter plaatse en zagen twee inbrekers wegrennen. Na een
achtervolging kon een 21-jarige man ingerekend worden in een brandgang achter de Beneluxlaan. De man was over een aantal schutting van tuinen geklommen en probeerde met geweld zijn arrestatie te voorkomen. Hij sloeg en schopte daarbij naar de agenten.

Zijn 19-jarige mededader werd op de Taxandriebaan gearresteerd. Hij hield zich schuil tussen de struiken maar kwam tevoorschijn toen hij in de gaten kreeg dat er een politiehond gearriveerd was om hem op te sporen. Bij het cafetaria bleek dat het om een inbraakpoging, waarbij de nodige schade werd aangericht. Voor zover bekend was het tweetal er (nog) niet in geslaagd om iets buit te maken.

Beide verdachten zijn afkomstig uit Tilburg en zijn in het belang van het verdere onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie arresteert dieven van crossmotor

HILVARENBEEK: Zaterdag 11 april werd er vanuit een schuur aan de Doornboomstraat in Hilvarenbeek een crossmotor gestolen. Op basis van de aangifte stelde de politie een onderzoek. Omdat de gestolen motor te koop werd aangeboden via Internet waren er aanknopingspunten. Daarnaast had de gedupeerde via Internet een beloning uitgeloofd om zijn motor terug te vinden. Het spoor leidde in de richting van twee inwoners van Tilburg. De mannen werden dinsdag 12 mei en woensdag 13 mei gearresteerd. De gestolen motorfiets werd teruggevonden bij een woning in de Korte Houtstraat. Waar overigens ook nog een gestolen fiets stond. De tweewielers zijn door de politie in beslag genomen. De beide 19-jarige verdachten zin ingesloten en worden momenteel
verhoord.

Veelplegerteam pakt insluipers

TILBURG: Het veelplegerteam van de politie Tilburg arresteerde dinsdagmiddag 12 mei twee veelplegers die op strooptocht waren. Het duo had veel interesse voor gestolen winkels en voelde aan diverse deuren van woningen of ze daar naar binnenkonden. Dat gedrag viel op bij rechercheurs van het veelplegerteam en was reden om hen te volgen. Uiteindelijk gingen de Tilburgers via de achterzijde een studentenhuis binnen. De achterdeur was niet op slot. Enige minuten later kwamen ze weer naar buiten, waarna het duo gearresteerd werd. Uit verder onderzoek bleek dat ze een portemonnee en mobiele telefoon uit een van de studentenkamer hadden gestolen. De twee verdachten zijn afkomstig uit Tilburg en zijn respectievelijk 41 en 50 jaar oud.

Veelplegers zijn personen die over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zagen opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. Recent is er in Tilburg een speciaal team van zeven politieagenten actief dat zich vooral richt op veelplegers in het district Tilburg. Deze veelplegers zijn verantwoordelijk voor veel auto- en woninginbraken. Het
veelplegerteam volgt deze doelgroep actief en kan bij strafbare feiten direct optreden.

Zes overtreders bij snelheidscontrole

TILBURG: De politie voerde dinsdagmiddag 12 mei een snelheidscontrole uit op de Middeldijkdreef. De agenten gebruikte daarbij de LaserGun. In totaal zijn er zes automobilisten bekeurd, die sneller reden dan de toegestane 50 km/u.

Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-05-2009 11:20 | © Regio Midden en West Brabant |