Ingezonden persbericht


Stichting Heiligenbergerbeekdal

Amersfoort, 12 mei 2009
Betreft: Reactie op de Kadernota 2010-2013.

Geachte Gemeenteraad,

Wij danken u hartelijk voor uw uitnodiging, maar tot onze spijt moeten wij u mededelen dat wij op 13 mei helaas verhinderd zijn. Bij dezen geven wij onze reactie schriftelijk.

Wij hebben met interesse kennis genomen van de Kadernota, RIB 2009-41 en het overzicht investeringen. "Het College wenst niet in te leveren op de kwaliteit van de investeringen. De kwaliteit van de openbare ruimte is het College veel waard. Investeringen, die het aanzien van onze stad zullen bepalen, worden voor de lange termijn toekomstgericht gedaan. Plannen voor de lange termijn moeten blijven worden gemaakt. Het College wenst een duurzame economie en samenleving met een goede sociale cohesie." Wij onderschrijven deze uitspraken van het College van harte.

Om deze hoge ambities waar te kunnen maken stellen wij voor dat na de verkiezingen van 2010 de nieuwe Raad een RSV3 vaststelt waarbij op termijn in het Heiligenbergerbeekdal gewerkt wordt aan een duurzaam stadspark, waar voor de toekomst voldoende rust en ruimte is voor de vele inwoners in de binnenstad. Zoals u allen weet hoeft er volgens uw eigen besluitvorming en vanuit financieel oogpunt in ieder geval niet in het beekdal gebouwd te worden.

De Raad wenst een integrale aanpak van het totale Heiligenbergerbeekdal in Amersfoort. Het nu naar voren halen van investeringen voor Park Randenbroek (en omgeving) lijkt ons dan ook zonder een door de Raad goedgekeurde structuurvisie niet wenselijk.

Wij verzoeken u vriendelijk bovengenoemde voorstellen mee te nemen in uw overwegingen voor de toekomst. Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag.

Met vriendelijke groeten

Stichting Heiligenbergerbeekdal
Ir G. van der Werf, voorzitter EHM Vosters, secretaris