Gemeente Helmond


Blijf op de hoogte van verkeershinder

Sinds kort wordt u nog beter op de hoogte gebracht van de wegwerkzaamheden en omleidingsroutes in Helmond en de rest van Noord-Brabant.

Op de website www.haalmeeruitdeweg.nl kunt u zich abonneren op de gratis e-mail- en sms-service, waarmee u zich kunt laten informeren over werkzaamheden en omleidingen in een bepaald gebied of op bepaalde wegen. Ook vindt u op deze website een overzicht van alle werkzaamheden en vertragingen in Noord-Brabant. Daarnaast komt er vanaf juli een wekelijks verkeersjournaal op Omroep Brabant radio.

Op www.haalmeeruitdeweg.nl vindt u de belangrijkste wegwerkzaamheden en omleidingsroutes tot 2011 in Noord-Brabant op een overzichtelijke wegenkaart. Het gaat dan bijvoorbeeld om de ombouw van de A2 Randweg Eindhoven en de A2 Ring s-Hertogenbosch. Ook kunt u op de website zien waar extra reistijd wordt verwacht door (kleinere) werkzaamheden of evenementen.

SMS en e-mail

Op de website Haalmeeruitdeweg.nl kunt u zich heel eenvoudig abonneren op de gratis e-mail- en sms-service. U kunt aangeven voor welke wegen u op de hoogte gehouden wilt worden over werkzaamheden en vertragingen. Een voorbeeld is alle werkzaamheden in Zuidoost-Brabant of op de weg Helmond-Eindhoven. Zodra er wegwerkzaamheden zijn of extra reistijd wordt verwacht op dit traject, krijgt u een e-mail of een smsje om u te waarschuwen.

Verkeersjournaal op Omroep Brabant

Naast de al bekende radiospots op Omroep Brabant en de wekelijkse kaarten in onder meer het Eindhovens Dagblad en Brabants Dagblad, komt er vanaf juli ook een wekelijks verkeersjournaal op Omroep Brabant radio, waarin u volledig wordt bijgepraat over de wegwerkzaamheden in Noord-Brabant. Hier vindt u ook meer informatie.

Gezamenlijke website

De website www.haalmeeruitdeweg.nl is een initiatief van Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant, het SRE, provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Noord-Brabant en de Brabantse gemeenten. Deze partners werken gezamenlijk aan minder hinder bij wegwerkzaamheden en evenementen, betrouwbare reistijden, een vlotte doorstroming, minder milieuvervuiling en meer veiligheid. Jaarlijks wordt de website bijna 100.000 keer bezocht.