Zelfstandige hypotheekadviseur scoort beter bij klant dan bankadviseur

13/05/2009 13:02

Independer.nl

Hypotheekadviseurs van onafhankelijke adviesorganisaties worden veel hoger gewaardeerd door hun klanten dan hypotheekadviseurs van banken. Het meest tevreden zijn klanten van plaatselijke tussenpersonen. Adviseurs van banken en verzekeraars scoren gemiddeld een 7,1. Lokale tussenpersonen worden gewaardeerd met een 7,8 en adviseurs van hypotheekadviesketens met een 7,7 gemiddeld.

Van de hypotheekadviesketens scoort De Hypotheekshop het best (7,7), gevolgd door HypotheekVisie (7,6) en De Hypotheker (7,5). Van de banken en verzekeraars worden Fortis Bank (7,5), SNS Bank en ING Bank (beide 7,4) het hoogst gewaardeerd door haar klanten.

Opvallend is dat de Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, samen met ABN Amro het slechtst scoort op het aspect 'inhoud van het aanbod' (6,2). DSB Bank die gemiddeld het slechtst scoort in dit onderzoek scoort op dit aspect beduidend hoger (6,7) dan de Rabobank.

Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van het klanttevredenheidsonderzoek naar hypotheek-adviseurs van Independer.nl. Het onderzoek is gehouden onder 4.286 bezoekers van de financiële vergelijkingssite in de periode 16 maart 2007 - 15 maart 2009.

Klanten konden hun adviseur beoordelen op de volgende aspecten:


- Deskundigheid adviseur


- Telefonische bereikbaarheid


- Nakomen van afspraken


- Sfeer tijdens het gesprek

De volledige resultaten van dit onderzoek zijn te vinden op:

http://weblog.independer.nl/onderzoek/onderzoeksresultaten-icm-hypotheekadviseurs/





http://www.independer.nl