Ministerie van Defensie

Defensiehistorici presenteren missies digitaal

13 mei 2009, 14.16 uur

Via de landkaart op de website NIMH kunnen de afzonderlijke internationale missies benadert worden. Alle internationale operaties waaraan de Nederlandse krijgsmacht sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft deelgenomen, zijn sinds 11 mei in vernieuwde en uitgebreide vorm op de website van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) te vinden.

Het zijn de missies die de bevordering van de internationale vrede, veiligheid en rechtsorde als doel hebben. De nieuwe databank op www.nimh.nl bevat van elke missie een korte beschrijving, het Nederlandse aandeel, de periode, het aantal deelnemers en de uitgereikte onderscheidingen. Bij een groot aantal operaties staan foto's en bij enkele ook kaarten van het missiegebied.

Het overzicht wordt continu aangevuld. Het NIMH probeert 'bij te zijn' tot een jaar geleden. Het NIMH is een kennis- en onderzoekscentrum gespecialiseerd in de Nederlandse militaire geschiedenis. De historici van het NIMH beheren onder andere Nederlands militair-historische erfgoed. De organisatie is onderdeel van Defensie.