Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Bestemmingsplanwijziging Fortuna-stadion naar raad

Sittard-Geleen, 12 mei 2009 - Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft vandaag de bestemmingsplanwijziging Fortuna-stadion naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin wordt voorgesteld om het bestemmingsplan te wijzigen zodat sport- en leisure, onderwijs en retail mogelijk worden in het stadion en de directe omgeving. De raad behandelt het bestemmingsplan in zijn vergadering van 4 juni.

De bestemmingsplanwijziging (officieel 'bestemmingsplanherziening') is de uitwerking van het raadsbesluit van februari 2005, waarin de raad destijds aangaf dat de bestemming van het stadion en omgeving verruimd moest worden. Het college van B&W heeft in 2006, conform afspraak in het coalitieakkoord, laten onderzoeken of de bestemmingsplanwijziging kon worden teruggedraaid, maar juristen van advocatenkantoor Paulissen concludeerden dat grote juridische en financiële consequenties zouden vastzitten aan het terugdraaien van het raadsbesluit uit 2005. Daarop is de procedure voortgezet.

Gedurende deze procedure, in 2007, besloot de eigenaar van het stadion aan de Milaanstraat - Afbouw Stadion BV - dat er een milieu-effectrappopport gemaakt moest worden omdat er mogelijk meer dan 500.000 bezoekers per jaar naar het gebied gaan komen als de nieuwe bestemming gerealiseerd is. De MER-procedure is eind vorige maand afgerond. Daardoor kan nu de bestemmingsplanwijziging eveneens voortgezet worden en treedt er geen vertraging op in de eerder al bekendgemaakte planning.

Het nieuwe, verruimde, bestemmingsplan is pas definitief als binnen zes weken na vaststelling door de gemeenteraad geen beroep hiertegen is ingesteld, of als de uit de beroepen voortvloeiende procedures zijn afgerond.


---




Gemeente Sittard-Geleen