Gemeente Bolsward


Nieuws
13-05-09

Mr. D.J. Cuipersstraat winnaar klimaatstraatfeest Noord I

foto website.jpg

Met de watt-meter nagaan hoeveel elektriciteit je verbruikt, samen met je buren bij de vuurkorf zitten zodat de verlichting een avond uit kan blijven en samen eten. De inwoners van de Mr. D.J. Cuipersstraat hebben zich de afgelopen weken actief inzet voor energie en energiebesparing. Met veel creatieve ideeen wisten ze de meeste punten binnen te halen voor het lokale klimaatstraatfeest van Noord I.

Op maandag 11 mei kregen zij uit handen van wethouder Brouwer voor hun inzet een cheque t.w.v. 500 overhandigd. Met dit geld houden zij samen met de Sam. van Haringhouckstraat a.s. zaterdag een wijkfeest.

½

Warm Welkom in Bolsward

De afgelopen maanden hebben maar liefst acht straten uit Noord I acties opgezet om energie te besparen. Dit alles met als doel om zoveel mogelijk punten te sparen voor het klimaatstraatfeest van Noord I. Het klimaatstraatfeest is een onderdeel van het project Warm Welkom in Bolsward.

Het project Warm Welkom in Bolsward is een initiatief van de gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom om bewoners, zowel huurders als particuliere woningeigenaren, te helpen het energieverbruik in hun woning terug te dringen. Overhandiging cheque t.w.v. 500 website 2.jpg

Deelnemende straten

De Sam. van Haringhouckstraaf is de klimaatstraat van Friesland geworden. Aan het locale klimaatstraatfeest van Noord I namen acht straten deel: de Epkemastraat, de Gysbert Japicxlaan, de Olieslagersstraat, Frankerstraat, Dr. Obe Postmastraat Gabbemastraat, Claude Fonteijnstraat en de Mr. D.J. Cuipersstraat. Het locale klimaatstraatfeest is afgeleid van het landelijk klimaatstraaftfeest. Dit is een jaarlijkse actie waarbij inwoners uit n straat samen gaan kijken naar energiebesparing.

feed