PvdA Rotterdam


Nieuws

Kralingse Plas weer schoon

Wo 13 Mei 2009 - Redactie
Kralingse Plas weer schoon

Baggeren
Enkele maanden geleden is begonnen met baggerwerkzaamheden in de Kralingse Plas. Het verontreinigde slib dat op enkele plaatsen op de bodem van de plas ligt wordt geheel afgegraven. Wanneer het baggeren klaar is zal een laag zand over de bodem worden gestort. Daarnaast worden extra waterplanten bijgezet en worden karpers en brasems afgevangen. Deze vissen woelen de bodem om en zorgen zo voor teveel voedingsstoffen in het water waardoor algen razendsnel groeien.

Provincie
De Provincie Zuid-Holland zal waarschijnlijk 3,6 miljoen euro subsidie gaan verstrekken aan dit project. Hierdoor kunnen de werkzaamheden nog voor de zomer worden afgerond. Dit is geweldig nieuws, aldus PvdA fractielid Marco Heijmen. Hierdoor kan men weer naar alle rust zwemmen en recreëren in de Plas.

Blauwalg
Vroeger werd het zwemmen in de Plas nog wel eens verboden doordat er giftige blauwalg in het water zat. Dit is volgens Heijmen nu afgelopen. Door de nieuwe onderlaag en het afvangen van de vissen maken de algen geen kans meer. Heel de zomer door kunnen de Rotterdammers nu genieten van de nieuwe plas.

Naast de werkzaamheden in de plas worden ook de oevers opgeknapt.