Provincie Groningen

Raadpleging zuidelijke ringweg Groningen gestart 13 mei 2009

De raadpleging rond de zuidelijke ringweg in Groningen is op 11 mei van start gegaan. Tot en met woensdag 20 mei zijn in de Mediacentrale in Groningen maquettes, foto-impressies en tekeningen te zien van zes mogelijke oplossingen voor de problemen op de zuidelijke ringweg. De raadplegingsmarkt is dagelijks geopend van 15.00 tot en met 20.30 uur.

De Stuurgroep Zuidelijke Ringweg Groningen, waarin Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeente Groningen vertegenwoordigd zijn, heeft twee van de oplossingsvarianten aangemerkt als voorkeursvarianten. Dat betekent dat deze de problemen op de ringweg oplossen en financieel haalbaar zijn. Vóór 1 juli moet de stuurgroep een besluit nemen over de uiteindelijke oplossing en die presenteren aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat.
De twee voorkeursvarianten worden samen met de vier overige varianten gepresenteerd in de Mediacentrale en op de website www.ringgroningen.nl. Op de website zijn ook interactieve foto-impressies van de varianten te zien. Bezoekers van de site kunnen op een kaart van de zuidelijke ringweg verschillende punten aanklikken en met de muis de foto's 360 graden draaien. Inwoners van de stad Groningen, gebruikers van de weg en andere belanghebbenden kunnen hun mening geven over de verschillende varianten. Dit kunnen ze doen door een vragenformulier op de website in te vullen. Dit kan gedurende de hele raadplegingsperiode die loopt tot en met woensdag 20 mei. De stuurgroep neemt de meningen van de bezoekers van de raadplegingsmarkt en de website mee in haar besluit.
Naast de raadplegingsmarkt zijn er ontmoetingsavonden met bestuurders en regio-avonden. Op 14 mei is er een regioavond in het Wapen van Drenthe en op 19 mei in De Twee Provinciën in Haren. Op 19 mei is er ook een ontmoetingsavond in de Mediacentrale in Groningen. Alle drie avonden beginnen om 20.00 uur.

Voor meer informatie over de zuidelijke ringweg kunt u kijken op www.ringgroningen.nl.

13 mei 2009