Gemeente Montferland

Loting woningen Kerkwijk verloopt voorspoedig

De gegadigden voor één van de 87 koopwoningen in de 1e fase van de nieuwe woonwijk Kerkwijk in Didam waren op 8 mei tijdens de loting in partycentrum de Plok aanwezig. Zij volgden de verrichtingen van notaris Laarberg uit Didam, op de voet. Op volgorde van trekking konden belangstellenden aangeven welke woning zij willen kopen. De notaris kon uiteindelijk een groot aantal gegadigden gelukkig maken. Circa de helft van het aan-tal woningen werd vergeven.

Start bouw
De planning is om eind 2009 te beginnen met de bouw van de 1e fase. Oplevering van deze woningen staat gepland voor eind 2010, zodat naar verwachting de kopers Kerstmis in hun nieuwe woning kunnen vieren. In de 1e fase is er nog een aantal woningen beschikbaar, het gaat om tussen- en hoekwoningen met een prijs vanaf 172.000,- en twee-onder-één kapwoningen met een prijs vanaf 249.000,- . Meer informatie over de woningen is te verkrijgen bij Laris Wonen en Diensten (0316-296600) en makelaar Mom-Joosten (0316-296444) uit Didam. Geïn-teresseerden kunnen contact met hen opnemen.

Planning
In totaal worden er de komende jaren in Kerkwijk circa 450 woningen, in 4 fasen, gebouwd. Het ziet er nu naar uit dat het bouwen van de 1e fase meer tijd vergt, de planning van 2e fase verschuift daardoor naar achteren. De verwachting is dat er in 2012 begonnen wordt met de verkoop van deze nieuwe fase. Als alles voorspoedig loopt kunnen de eerste woningen van de 2e fase in 2013 worden opgeleverd.

Zie ook de website www.woneninkerkwijk.nl