Belgische Federale Overheid


*

Verpleegkunde, een plus voor je carrière

Datum: 13 mei 2009

Verpleegkundige is geen gemakkelijk beroep, maar wel een met een grote sociale toegevoegde waarde. Daarnaast biedt de job heel wat doorgroeimogelijkheden en is er de werkzekerheid. Er is nu al een tekort aan verpleegkundigen en door de vergrijzing van de bevolking zullen verpleegkundigen ook in de toekomst gemakkelijk aan de slag kunnen. Een zekere job die uitzicht geeft op een mooie carrière ... een echte 'plus' in onzekere tijden.

Naar aanleiding van de 'Internationale dag van de verpleegkundigen' op dinsdag 12 mei voert de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu onder het motto 'Verpleegkunde, een plus voor je carrière' momenteel een campagne om het beroep van verpleegkundige te promoten.

Gedurende de maand mei zullen 180 ambassadeurs-verpleegkundigen scholen over het hele land bezoeken om er het beroep van verpleegkundige voor te stellen.

Raadpleeg de brochure 'Verpleegkunde, een plus voor je carrière' Meer info over de campagne 'Verpleegkunde, een plus voor je carrière' op de website www.eenplusvoorjecarriere.be