BKB opent vestiging in Zuid-Afrika

13/05/2009 15:43

Booij, Klusman en Van Bruggen

Het in Amsterdam gevestigde campagnebureau BKB (www.bkb.nl) heeft deze maand de sprong gewaagd naar Afrika en in Zuid-Afrika een vestiging geopend.

BKB Africa (www.bkbafrica.co.za) opereert vanuit Kaapstad en staat onder leiding van managing partner Karin Veltman.

Achtergrond

BKB (het campagnebureau van Lennart Booij, Alex Klusman en Erik van Bruggen) heeft in zijn tienjarige bestaan jaar veel ervaring opgedaan in omvangrijke publieke campagnes rondom thema's als democratisering, gezondheidszorg, veiligheid, sport en onderwijs.

Met die kennis en ervaring hoopt BKB Africa toegevoegde waarde te kunnen bieden op het Afrikaanse continent en ziet ook ongelooflijk veel kansen om in Afrika mooie en spraakmakende projecten te ontwikkelen. Een van die projecten is de BKB Academy, waar BKB Africa actief gaat bijdragen aan het verder ontwikkelen van communicatie- en campagnevaardigheden van talentvolle Zuid Afrikaanse jongeren.

Belangrijker nog is het de speciale plek die Afrika in het hart van de eigenaren inneemt.

Niet voor niets heeft Karin Veltman na haar talloze omzwervingen door Irak, de Kaukasus en landen van de voormalige Sovjet Unie juist Kaapstad verkozen tot haar permanente woonplaats. Veltman: 'Zuid Afrika is een prachtig land dat heel veel interessante zakelijke kansen biedt om de unieke werkwijze van BKB in Africa te introduceren. We kunnen hier enorm tot de ontwikkeling van het land bijdragen door mooie sociale campagnes neer te zetten, mensen te mobiliseren, nieuwe perspectieven te brengen en mensen op te leiden.' Alex Klusman is geboren in Afrika. Tot zijn negende woonde hij in Zambia. Je hoeft van Alex de schrijver Carl Mason niet te kennen, maar op een wijsheid citeert hij hem graag: 'He who has drunk from the waters of Africa, will live to return!'

En als sport-minded bedrijf kijkt BKB Africa natuurlijk vol verwachting uit naar het jaar 2010, wanneer Zuid Afrika het gastland is voor het wereldkampioenschap voetbal!

Handelsmissie

Deze week is BKB Africa een van de 40 bedrijven en kennisinstellingen die deelnemen aan de Nederlandse handelsmissie naar Zuid Afrika en Mozambique. BKB Africa wordt vertegenwoordigd door Erik van Bruggen en door haar managing partner Karin Veltman.

De economische missie staat onder leiding van Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Frank Heemskerk (Buitenlandse Handel).

Het bezoek staat in het teken van de samenwerking met Nederland en de regionale samenwerking in het nieuwe zuidelijk Afrika, met Zuid-Afrika als grote economische motor.

Koenders en Heemskerk bekijken de mogelijkheden voor het aangaan van nieuwe partnerschappen tussen publieke en private partijen in beide landen. Drie thema's staan centraal: groei en verdeling, goed bestuur, en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Stellenbosch

Vol trots heeft BKB Africa vandaag haar eerste officiële opdracht getekend en wel voor 'the Stellenbosch University Sport Performance Institute (SUSPI)'. De komende maanden gaat BKB Africa zich inzetten om de communicatie en strategische positionering van het prachtige sportcomplex midden in de wijnstreek Stellenbosch te versterken.





http://www.bkbafrica.co.za