Politie Hollands Midden

Gouda - Twee verdachten van inbraak aangehouden

Gouda, 13-05-2009 o De politie heeft dinsdagavond 12 mei twee jongens van zestien en veertien uit Gouda aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Agenten kregen die avond rond 22:00 uur een melding dat aan de Bernadottelaan twee inbrekers zouden worden vastgehouden.

Ter plaatste zagen de agenten de verdachten wegrennen. De jongens liepen beiden een andere kant op, waarop de agenten zich ook splitsten. Na een achtervolging konden de twee worden aangehouden. Eén agent leende voor de achtervolging een fiets van een burger om één van de verdachten op te sporen.

De jongens worden ervan verdacht zaterdag 9 mei een woning te zijn ingeslopen met sleutels die in de voordeur waren blijven zitten. Een getuige merkte de insluiping op en zag de verdachten dinsdagavond bij de Bernadottelaan waarop hij de bewoner waarschuwde. Zij waarschuwde de politie. De jongens zijn ingesloten.

Tijdens de aanhouding werd de politie lastiggevallen door een groep jongeren die haar uitschold en met stenen naar een politieauto gooide. Een aantal van hen werd herkend en heeft hiervoor een bekeuring gekregen.