Gemeente Kampen


* Restauratie Nieuwe Toren van start

Restauratie Nieuwe Toren van start

13 mei 2009
Op 11 mei is de aannemer, bouwbedrijf Hanzebouw uit Zwolle, gestart met de uitvoering van de restauratie van de Nieuwe Toren. Naar verwachting zullen de werkzaamheden medio december 2010 voltooid zijn.

De werkzaamheden zijn afgelopen maandag gestart met het opstellen van een
werkplateau voor de Nieuwe Toren op 4,50 meter hoogte en het verder opbouwen van de steiger op de Nieuwe Toren. Vanaf deze datum kan er geen gemotoriseerd verkeer meer voor de Nieuwe Toren langs. Het is dus niet mogelijk om vanaf het Van Heutszplein rechtdoor de Oudestraat in te rijden. De Oudestraat is wel bereikbaar vanaf de Vispoort.

De restauratie van de Nieuwe Toren zal invloed hebben op de omgeving. Als gemeente treffen we maatregelen om de overlast tot een minimum te beperken, maar de omwonenden, het bestemmingsverkeer en het winkelend publiek zal hinder ondervinden van de restauratiewerkzaamheden.

Meldingen van problemen/ calamiteiten e.d.
Voor meldingen van problemen, calamiteiten en dergelijke kunt u binnen kantoortijden terecht bij Monumenten Adviesburo Delfgou, telefoonnummer (033) 465 49 01.
Buiten kantoortijden kunt u hiervoor terecht bij het Servicemeldpunt van de gemeente Kampen, telefoonnummer (038) 33 12 414, waarbij u wordt doorverwezen naar het nummer van de dan aanwezige piketdiensten.

Inloopspreekuur
Er komt een inloopspreekuur voor betrokkenen en belanghebbenden waar informatie over zaken rond de restauratie kan worden verkregen. Plaats, data en tijdstip van het spreekuur vermelden we binnenkort op de gemeentepagina in De Brug.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |