Gemeente Heumen

Gemeente zoekt stembureauleden

De gemeente Heumen wil bij de Europese verkiezingen op 4 juni en mogelijk bij volgende verkiezingen burgers de kans geven om lid te worden van een stembureau. Wie dat interessant lijkt en iets bij wil verdienen kan zich melden. De gemeente zoekt nog leden voor alle bureaus in Heumen. Van de kandidaten wordt verlangd dat ze nauwgezet werken.

Bij de komende Europese verkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 mogen geen stemmachines meer worden gebruikt. Er wordt dus weer met het rode potlood gestemd. Dat vereist meer stembureauleden, onder andere voor de telling van de stemmen na afloop. Daarom wil de gemeente enthousiaste en accurate inwoners inschakelen. De stembureaus zijn op 4 juni open van 7.30 tot 21.00 uur. Daarna hebben de leden ook nog tijd nodig voor het tellen van de stemmen.

gevarieerd en nauwkeurig
Een stembureaulid is, samen met twee andere leden, een halve of hele dag op het stembureau te vinden. Alle leden hebben een eigen taak. Dit kan bijvoorbeeld zijn het controleren van de identiteit van de kiezer, het controleren en innemen van de stempas en eventuele volmachtbewijzen of het controleren van het Register Ingetrokken Stempassen. De leden ontvangen een vergoeding.

opgeven vóór 26 mei
Heeft u interesse om een hele of halve dag zitting te nemen in één van de stembureaus in onze gemeente, geef u dan zo snel mogelijk op, maar in ieder geval voor 26 mei.

Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Riet van de Louw of Jacqueline Thoonen van de afdeling burgerzaken; dit kan door te mailen naar: burgerzaken@heumen.nl of bellen naar (024) 35 88 243 of 35 88 244.