Gemeente Harenkarspel


Onbegrip over afzetting van Woudmeerweg

De gemeenten Harenkarspel en Langedijk krijgen bericht dat bij de wegafzetting van de Woudmeerweg in Oudkarspel mensen zijn die zich weinig tot niets aantrekken van de wegafzetting. Er zou sprake zijn van mensen op de fiets die de afzettingen negeren. In verband met de risico's van asbest is dit echt niet de bedoeling. De afzetting wordt daarom benadrukt met lint en waarschuwende tekst.

Voor alle duidelijkheid: vanaf de zijde van Harenkarspel, de Speketersweg, is alleen het bedrijf Koi Karpers bereikbaar. Pal na de ingang van dit bedrijf is de Woudmeerweg hermetisch afgesloten met een breed hek dat tot over de bermen loopt. Er is geel lint gespannen bij de hekken, waarop staat: Verboden toegang-asbest. Dit is echt nodig omdat het gebied waar asbest is gekomen voor niemand anders dan het saneringsbedrijf toegankelijk mag zijn.
Doorgaand verkeer vanaf de Speketersweg dient de Ambachtsdijk of Diepgatweg te nemen als men naar Oudkarspel wil (en andersom).

Vanaf de zijde van Langedijk, Dorpsstraat Oudkarspel, komt men ook twee afzettingen tegen. De eerste is bestemd voor doorgaand verkeer, dat niet door mag. Bestemmingsverkeer mag dat nog wel. Tot aan de locatie waar het asbest ligt, ook daar is de weg hermetisch afgesloten met hekken en het gele lint met verboden toegang asbest--verboden toegang asbest--. Het is van belang dat iedereen zich aan deze regels houdt, mede om het saneringsbedrijf de gelegenheid te geven het asbest op te ruimen.
afzetting1

Foto 1: het eerste bord vanaf Oudkarspel, waarbij doorgaand verkeer wordt teruggewezen (bestemmingsverkeer kan nog wel)

afzetting2

Foto 2: De hermetische afzetting met lint bij de locatie van asbest, de auto van het saneringsbedrijf staat hierachter.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600