Provincie Utrecht

Provincie stroomlijnt goederenvervoer

13-5-2009 -

Met financiële injectie voor Utrechtse gemeenten

De provincie Utrecht wil het goederenvervoer met een minimum aan overlast voor de omgeving stroomlijnen. Om dat te bereiken, is een Kwaliteitsnet Goederenvervoer opgeleverd. Het kwaliteitsnet laat de belangrijkste knelpunten zien voor het goederenvervoer op wegen van de Utrechtse gemeenten en de provincie.

Tot 2013 stelt de provincie aan gemeenten buiten het gebied van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) ruim 2,1 miljoen euro beschikbaar om deze knelpunten voor het goederenvervoer aan te pakken. De oplossingen in het maatregelpakket lopen uiteen van de aanleg van vrijliggende fietspaden tot herinrichting van parkeerplaatsen voor ladende en lossende vrachtauto's. In het maatregelpakket zitten ook vrachtwagenvriendelijke snelheidsremmers, aanpassingen van de wegverhardingen, invoering van nieuwe snelheidsregimes voor het goederenvervoer en de introductie van vrachtwagenvriendelijke rotondes.

Routeplanner voor vrachtauto's
De provincie Utrecht levert het kwaliteitsnet goederenvervoer ook aan voor opname in routeplanners, zodat vrachtauto's snel en gemakkelijk van en naar de plek van bestemming kunnen rijden.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196