Provincie Utrecht

Provincie herstelt sneldienst Oudewater-Utrecht

13-5-2009 -

Vanaf 23 augustus rijdt opnieuw een sneldienst tussen Oudewater en Utrecht. Dat heeft het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht besloten, na overleg met Connexxion. De nieuwe buslijn die onder nummer 280 gaat rijden, is vooral bedoeld om reizigers snel tijdens de ochtend- en avondspits te vervoeren op de route Oudewater-Montfoort-Utrecht.

De sneldienst was in december jl. door Connexxion opgeheven, maar komt deze zomer terug in de dienstregeling. De provincie heeft daartoe besloten, vanwege de extra rijtijd en structurele overbezetting van de bussen op de overgebleven lijn 180 en de klachten die daarover zijn binnengekomen van reizigers.

Meer bussen
In de nieuwe opzet rijden er meer bussen tussen Oudewater en Utrecht, dan vorig jaar het geval was. In de ochtendspits rijdt lijn 180 twee keer per uur van Gouda naar Utrecht, twee keer per uur van Montfoort naar Utrecht en vier keer per uur van Utrecht naar Gouda. De nieuwe lijn 280 rijdt 's ochtends vier keer per uur van Oudewater naar Utrecht.

In de middagspits rijdt lijn 180 twee keer per uur van Gouda naar Utrecht, twee keer per uur van Utrecht naar Gouda en twee keer per uur van Utrecht naar Montfoort. De nieuwe lijn 280 rijdt 's middags twee keer per uur van Utrecht naar Oudewater.

De volledige dienstregeling van de buslijnen 180 en 280 verschijnt op www.connexxion.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196