ABVAKABO FNV

Kinderpraat en kindergedoe stoort

Werknemers met kinderen roepen irritaties op bij hun collega's. Werknemers zonder kinderen ergeren zich vooral aan collega's met kinderen omdat ze zich afmelden omdat hun kind ziek is, omdat ze (te) vroeg vertrekken om een oppas af te lossen en vanwege het constante gepraat over het kind. Dit blijkt uit een enquête van JobTrack.nl onder 587 mensen.

Het zijn met name oudere werknemers die zich storen aan het gedrag van hun collega's met kinderen. Bijna de helft van deze groep geeft aan zich geregeld te ergeren. In de leeftijdscategorie van 26 tot 35 is de ergernis het kleinst. `Een verklaring hiervoor is dat deze leeftijdsgroep zelf net kinderen heeft of er aan wil beginnen. Zij hebben dus geregeld te maken met kindgerelateerde zaken of vinden het leuk om ook over hun kroost te praten', aldus Marco de Weerd van de vacaturesite.

Opvallend is dat er nauwelijks verschil is in de mate waarin mannen en vrouwen zich ergeren. De Weerd: `Vaak wordt gedacht dat vrouwen het heerlijk vinden om over kinderen te praten, maar het blijkt dat ook vrouwen zich ergeren aan "kinderpraat", zelfs net iets meer dan hun mannelijke collega's.'