Gemeente Vlaardingen


Vijf hennepkwekerijen opgerold in Vlaardingen

13 mei 2009

De Lichtblauwe Brigade van de gemeente Vlaardingen heeft op woensdag 13 mei 2009 vijf hennepkwekerijen ontmanteld. De ontmantelingen zijn onderdeel van het bestuurlijke convenant dat sinds 1 januari 2009 van start is gegaan om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. Op basis van tips van bewoners en informatie van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft energiebedrijf Stedin, samen met de politie, stroommetingen gedaan en warmtesecans gemaakt van de woningen.

In de woningen aan de Aalscholverlaan, Kemperstraat, Primulastraat en Datheenstraat werden vier in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen met respectievelijk 150, 250, 250, en 300 planten. In een woning aan de Koninginnelaan werd een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, het merendeel van de gekweekte hennepplanten was hier al geplukt.

Stedin heeft de stroom afgesloten in verband met stroomdiefstal. De Politie Rotterdam-Rijnmond heeft de aanwezige verdachte op de Aalscholverlaan aangehouden en stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de overige kwekerijen. Gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerijen. De ontmantelingskosten zullen worden verhaald op de overtreders.

Risicos
De waterweggemeenten werken samen met politie, Stedin en Woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meldt dit bij de Politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000