Ministerie van Defensie

Uruzgan en maritieme beurs op agenda in Singapore

13 mei 2009, 17.08 uur

Staatssecretaris Jack de Vries had vanmorgen, tijdens zijn werkbezoek aan Singapore, een ontmoeting met de vice-president, tevens minister van Defensie, Teo Chee Hean. Jack De Vries op maritieme beurs in Singapore

Het gesprek ging onder meer over de gezamenlijke inspanning van Singapore en Nederland voor een veiliger Afghanistan. Een aantal militairen uit Singapore is actief in Uruzgan, onder andere in het `role 2' hospitaal op Kamp Holland.

Maritiem bedrijfsleven De Vries bracht 's middags een bezoek aan het Singaporese multimissie fregat Stalwart. Dit is het 5e schip van 6 uit de Formidable-klasse. De Vries was enthousiast over de innovatie en het relatief kleine aantal bemanningsleden aan boord.

Daarnaast is de staatssecretaris in Singapore in verband met de IMDEX ASIA Beurs. Een maritieme defensiebeurs, een van de grootste in zijn soort. In totaal 22 oorlogsbodems uit landen uit de hele wereld zijn in Singapore vanwege deze beurs.

Het Nederlandse LCF-fregat Hr. Ms. De Zeven Provinciën stond aanvankelijk ook gepland om aanwezig zijn in Singapore. Daar werd echter vanaf gezien toen het fregat moest worden ingezet tegen piraten voor de kust van Somalië.

Ook de Nederlandse marine-industrie is vertegenwoordigd op IMDEX ASIA. Met zijn aanwezigheid op de beurs geeft de staatssecretaris het Nederlandse bedrijfsleven een steuntje in de rug.