Primeur voor Herman den Blijker

13/05/2009 17:37

CONO Kaasmakers

De presentatie van de eerste Graskaas is elk jaar een feestelijk moment voor Beemster. Nu is het weer zover. De eerste Beemster Graskaas van 2009 is klaar om geproefd te worden. De primeur is dit jaar voor topkok Herman den Blijker. Hij sneed op 13 mei de kaas aan en demonstreerde hoe je met dit frisse en romige product - gemaakt van melk van koeien die vers voorjaarsgras hebben gegeten - een smakelijke cheesecake kunt bereiden.

Traditionele kaasdragers, gekleed in authentieke witte pakken en met een strooien hoed op, komen de goudgele kaas brengen. Een deskundige wordt aangewezen de kaas aan te snijden en als eerste te proeven. Dit jaar was de eer aan chef-kok Herman den Blijker, bekend van het TV-programma 'Mijn tent is top'. Hij trakteerde de bezoekers op een wervelende demonstratie cheesecake maken.

"Voor mij als chefkok zijn alleen kwaliteitsproducten als Beemster Graskaas goed genoeg. Een verantwoorde productie, dat proef je. Ik ben dan ook enthousiast over de deelname van Beemster aan het duurzaamheidprogramma Caring Dairy", zo stelde Den Blijker. "Je kunt met Beemster alle kanten op. De frisse en romige Graskaas bijvoorbeeld doet het geweldig in cheesecake."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.