Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 13-05-2009

Vier aanhoudingen in onderzoek naar softdrugshandel

ROOSENDAAL: De politie hield woensdagochtend vier Roosendalers aan op verdenking van de illegale handel in softdrugs. De verdachten, mannen van 32-, 24-, 28-, en 47 jaar, zijn aangehouden in hun woningen. De woningen in Roosendaal en één in Rijen zijn vervolgens doorzocht op aanwijzingen voor handel in drugs. Ook is er een bedrijfspand aan de Boulevard doorzocht. Het gaat om een growshop die een rol speelde bij de handel.

Bij de zoekingen zijn enkele kilo's hennep in beslag genomen. In een van de woningen is een hennepkwekerij met een paar honderd planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Ook is er bij de zoekingen verpakkingsmateriaal voor drugs en wat munitie aangetroffen.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van
overlastmeldingen. Omwonenden zagen dealersactiviteiten en meldden dit bij de politie. Aan de hand hiervan konden afnemers van softdrugs worden aangehouden. De afnemers betreffen drugskoeriers, die
vervolgens de drugs weer doorverkochten.

Drie verdachten aangehouden na aankoop softdrugs bij illegaal pand

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag drie drugstoeristen aan. De 24-jarige - en 34-jarige man uit Antwerpen en de 33-jarige man uit Wilrijk werden betrapt in bezit van 111 gram softdrugs. De hennep werd in beslag genomen. De politie kon het drietal aanhouden, nadat het vermoeden was gerezen dat ze bij een pand in de Hoogstraat softdrugs hadden gekocht. Bij de politie is bekend dat er al eerder illegale handel werd gedreven vanuit het pand. Ze werden gecontroleerd en de hennep werd aangetroffen. De drie deden afstand van de hennep en zijn na verhoor met een boete van 650,- per persoon in vrijheid gesteld.

Een verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagochtend een verdachte van inbraak aan. Rond 01.15 uur werd een inbraak gemeld in een bedrijf aan de Ericalaan. Hier had een getuige gezien dat twee personen bij het pand rondliepen. De politie zocht in de omgeving naar de daders met behulp van een signalement. Hierbij werd een politiehond ingezet. Op een gegeven moment werd in de Vlierstraat een man gezien die voldeed aan het signalement. De man werd staande gehouden en kon geen
verklaring geven voor zijn aanwezigheid, die strookte met de
waarnemingen van de politie. De 24-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden en bekende tijdens verhoor betrokken te zijn bij de inbraak. Op basis van zijn verklaring nam de politie in de loop van de nacht de kluis, die gestolen was uit het bedrijf, in beslag in een woning. Deze zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van het bedrijf. Ook is in het pand een sporenonderzoek verricht.

Gewonden bij aanrijding

ROOSENDAAL: Op woensdag gebeurde er rond 10.40 uur een ongeval op de A58. Een ouder echtpaar reed vanuit de richting Breda in de richting van Bergen op Zoom. Ter hoogte van het knooppunt De Stok remde de 76-jarige bestuurster uit Breda. Vermoedelijk kwam dit door een schakelfout. De bestuurder van een vrachtwagen, een 24-jarige man uit Putte, die achter het echtpaar reed, kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. Hierbij raakte de inzittenden van de auto gewond. De traumahelikopter werd opgeroepen. De bestuurster en de 77-jarige bijrijder zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Naar het zich laat aanzien vielen de verwondingen mee. De bestuurster is opgenomen ter observatie.
Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek verricht voor het maken van een verkeersongevalanalyse. Ten tijde van het onderzoek was de Rijksweg A58 in de richting van Bergen op Zoom afgesloten. Er is een omleiding ingesteld.

Jongen aangehouden voor vernieling

ZEVENBERGEN: De 43-jarige eigenaar van een woning aan de
Stationsstraat kreeg dinsdagmiddag melding dat er een inbraakalarm was bij het pand. Hij ging kijken en zag dat er graffiti was gespoten op de deuren. Ook waren er ramen ingegooid en was er rotzooi in een mand in de tuin gegooid en in brand gestoken. De eigenaar van het pand zag vier jongens wegrennen en ging er achteraan. Hij kon er één in de kraag vatten en alarmeerde de politie. Deze nam de 13-jarige jongen uit Zevenbergen over en nam aangifte op van de gedupeerde. De jongen ontkende tijdens verhoor betrokken te zijn bij de vernielingen. Na verhoor is hij overgedragen aan familie.

Drugstoerist op de brommer aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagmiddag rond 17.00 uur een bromfietser staande op de Westersingel. De 28-jarige man uit Merksem bleek in bezit van 10 gram softdrugs en is aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij verklaarde dat hij met de bromfiets naar Bergen op Zoom was gekomen om softdrugs te halen.

Inbraak in winkel

DINTELOORD: Een getuige meldde woensdag even voor 06.00 uur een inbraak aan het Raadhuisplein. Onbekenden hadden de glazen deur van een winkel vernield en hadden enkele tientallen merkzonnebrillen weggenomen. Hierdoor was het alarm in werking getreden. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en verklaringen afgenomen van getuigen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-05-2009 17:10 | © Regio Midden en West Brabant |