Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-05-2009

Roekeloze rijder aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie wilde woensdag tegen 01.00 uur een voertuig controleren dat over industrieterrein Vosdonk reed. Bij het zien van de politie gaf de bestuurder en ging er vandoor. Op het terrein kwam de auto op een gegeven moment tot stilstand. Het voertuig bleek twee lekke banden te hebben en kon niet verder rijden. De bestuurder, een 31-jarige man uit Sint Willebrord, is aangehouden voor roekeloos rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde dat hij bier had gedronken en de politie wilde afschudden omdat hij bang was dat hij teveel had gedronken. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 160 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. De verdachte vertelde spijt te hebben van zijn gedrag. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drietal aangehouden na auto-inbraak

BREDA: Een getuige meldde dinsdag even na 23.00 uur dat er ingebroken werd in een auto aan de Julianalaan. De politie ging aan de hand van het signalement op zoek naar de daders. In de omgeving werd een auto gezien die voldeed aan het signalement. Het voertuig werd op de Scharenburgstraat aan de kant gezet. In de auto, waarin drie personen zaten, werd een navigatiesysteem aangetroffen. Ook lag er
inbrekersgereedschap in de auto. De drie, twee 18-jarige mannen uit Vlijmen en een 17-jarige jongen uit Den Bosch, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze in verzekering gesteld.
Het navigatiesysteem bleek afkomstig te zijn uit de auto op de Julianalaan. Deze auto is getakeld. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Twee aanhoudingen voor heling

BREDA: De politie hield dinsdag aan het einde van de middag twee personen aan op de Vestkant. De twee waren er eerder bij het zien van de politie vandoor gegaan op de fiets. Toen ze werden aangesproken, reden ze door en probeerden al rijdend tassen aan elkaar te geven. Dit mislukte en een van de fietsers reed een bosje in. De twee zijn aangehouden en bleken in bezit van gestolen goederen. De 32-jarige man uit Breda en de 38-jarige vrouw uit Berlicum zijn aangehouden. Ze bleken de goederen te hebben weggenomen in Tilburg bij verschillende winkels. Het ging om parfum, digitale fotolijstjes en
verzorgingsproducten. De goederen zullen worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaren. Van hen zal ook aangifte worden opgenomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Verkeers- en belastingcontrole

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdag tussen 14.30 uur en 20.30 uur samen met de Belastingdienst en de douane een controle op de Oude Bredaseweg. Tijdens de actie werden 3435 voertuigen gecontroleerd. Er werd gecontroleerd op de wegenverkeerswet, identiteitspapieren en belastingen. Er zijn 36 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. het niet dragen van een gordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Eén bestuurder is aangehouden omdat hij nog 6 bekeuringen open had staan voor in totaal ruim 1200,-.
Verschillende bestuurders zijn gewaarschuwd voor het onrechtmatige gebruik van buitenlandse kentekenplaten.

De Belastingdienst heeft 32 dossiers met betrekking tot
belastingschuld afgewerkt met een totale waarde van 84.000,-. Er is op 14 voertuigen beslag gelegd. 5 bestuurders hebben ter plaatse hun schuld contant betaald of gepind.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-05-2009 17:08 | © Regio Midden en West Brabant |