Gemeente Berkelland

Persbericht
22 april 2009

Met medewerking van Hans Keuper en de band Chameleon Woensdag 13 mei eerste Berkellands Cultureel Café bij Prinsen in Haarlo

Op woensdag 13 mei is er voor het eerst het Berkellands Cultureel Café. Het wordt gehouden van 19.30 tot 22.30 uur in zaal Prinsen in Haarlo. Alle culturele instellingen en groepen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Berkellands Cultureel Café. Muziek is er van de Berkellandse band "Chameleon" en gastheer is Hans Keuper.

De gemeenteraad heeft in 2008 de cultuurnota vastgesteld. Het doel is om de onderlinge contacten tussen de culturele verenigingen en de verschillende vormen van amateurkunst te bevorderen. Daarom is er twee keer per jaar een cultureel café. Het is niet de bedoeling dat de gemeente daarin centraal staat. Maar deze eerste keer heeft de gemeente de organisatie op zich genomen. Het Berkellands Cultureel Café moet iets worden van en voor de instellingen voor amateurkunst.

Een groep personen uit de kringen van amateurkunst heeft in de afgelopen maanden gewerkt aan de voorbereiding van het eerste cultureel café. In het programma van deze avond is er aandacht voor ondersteuning van amateurkunst en stimulering van cultuuronderwijs op de basisscholen en de rol die de amateurkunst daarin kan spelen. Maar natuurlijk gaat het ook om de onderlinge contacten.

programma

19.30 uur ontvangst met koffie/thee en muziek
19.40 uur opening door portefeuillehouder kunst en cultuur Hein Bloemen 19.45 uur video "Cultuur in Berkelland" van Videoclub Borculo 20.00 uur interview met Rita Rikhof over het coördinatiepunt "Kunstwijs" (ondersteuning cultuureducatie) 20.30 uur pauze/muziek/hapje/drankje
20.45 uur interview met Harry ten Brinke over het regionaal servicepunt amateurkunst 21.15 uur samenvatting en afsluiting met aansluitend hapje, drankje en muziek.

De organisatie gaat uit van twee personen per vereniging/groepering. Opgave kan (liefst voor 8 mei 2009) per e-mail: info@gemeenteberkelland.nl.
---