Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ toont resultaten van het kaartupdate-onderzoek 2008 Meer bewustzijn over kaartupdates van navigatiesystemen in Europa

Veldhoven, 13 mei, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, toont de resultaten van zijn onderzoek naar kaartupdates voor draagbare navigatiesystemen en ingebouwde GPS-systemen. Het onderzoek is uitgevoerd in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De resultaten laten een groot besef zien van kaartupdates binnen Europa.

Kaartupdates zijn beschikbaar voor zowel ingebouwde als draagbare navigatiesystemen zodat de bestuurder te allen tijde de laatste weginformatie heeft. Ze bevatten bijvoorbeeld nieuwe weg- of landschapsontwikkelingen, adressen en 'Points of Interest' zoals tankstations, ziekenhuizen, parken, recreatiegebieden, hotels, geldautomaten en restaurants.

Het onderzoek laat zien dat 83% van de bezitters van navigatiesystemen zich bewust is van de mogelijkheid van kaartupdates. De meerderheid van de consumenten ververst zijn kaarten gemiddeld elke tien maanden.

De kennis van kaartupdates is toegenomen in verband met een soortgelijk onderzoek in 2006. Hierin gaf 79% van de respondenten aan dat ze bekend waren met kaartupdates. Het besef hoe belangrijk het is om verse kaartinformatie te hebben, neemt toe. Driekwart van de respondenten wil graag herinnerd worden aan het vernieuwen van de kaarten in hun systeem. In 2006 was dit nog maar 42%.

Andere resultaten uit het onderzoek:


- 'Kaartdekking', 'veranderingen van wegen' en nieuwe 'Points of Interest' zijn de meest belangrijke redenen om kaarten te updaten
- Gedragsmotieven om een kaartupdate aan te schaffen zijn onder andere zelfvertrouwen, veiligheid en efficiëntie
- Bijna de helft van de Europese bestuurders gebruikt maandelijks hun navigatieapparatuur voor ontspanningsreisjes. Er is dus specifieke belangstelling voor updates voor vakantie- en ontspanningsbestemmingen zoals historische steden, stranden en bergen

Tegenwoordig biedt bijna 100% van alle door de fabriek ingebouwde navigatiesystemen update-producten in de vorm van DVD's, CD's en SD-kaarten. Draagbare apparatuur kan geüpdate worden door middel van DVD, CD, online downloads en de nieuwe activeringskaarten.

"Ons onderzoek laat zien hoe belangrijk het is om bestuurders te laten weten dat er voor hun navigatieapparatuur kaartupdates beschikbaar zijn. Zeker met het oog op de zomer is dit het perfecte moment om nieuwe kaarten aan de schaffen voor bestuurders met een navigatiesysteem met kaarten ouder dan één jaar,. Door kaarten regelmatig te verversen haal je het meeste voordeel uit een navigatiesysteem", zegt Jeff Mize, Executive Vice President bij NAVTEQ. "Met een kaartupdate kunnen bestuurders hun route nauwkeurig en efficiënt blijven plannen."

Een kaartupdate kan voor ingebouwde navigatiesystemen bij de dealer worden aangeschaft of via NAVTEQ's online winkel op http://www.navteq.com/store. Hierop staat een verzameling van kaartupdate-producten voor meer dan 200 autotypen. NAVTEQ.com/store is een uitgebreide online winkel voor bijna elk Europees voertuig met een geïnstalleerd navigatiesysteem. Ook updates voor diverse draagbare systemen zijn verkrijgbaar via deze website.