Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STARTMANIFESTATIE "MET BELGERINKEL NAAR DE WINKEL" GROOT SUCCES

Afgelopen zaterdag om 14.00 uur werd de campagne "Met belgerinkel naar de winkel" met een spectaculaire demonstratie geopend op het marktplein te Hattem. Het winkelend publiek werd aangenaam verrast met een biketrial-demonstratie verzorgt door van Heeswijk events.

Wethouder Luuc Teuben opende de campagne en was zo sportief om het ook eens te proberen. Tijdens de manifestatie maakten de rijders indruk door met een speciale fiets op een auto te springen, hoog te springen en andere stunts uit te voeren. De uitdaging van biketrial ligt in het met de fiets overwinnen van obstakels zonder een voet aan de grond te zetten.

De campagne
De campagne "Met belgerinkel naar de winkel" duurt tot 27 juni. Deelnemende winkels zijn herkenbaar aan de speciale campagneposter op het raam. Wie tijdens de campagneperiode bij deze winkels op de fiets boodschappen doet, ontvangt een stempel op de spaarkaart. Fietsers mogen zo vaak deelnemen als ze willen en een onbeperkt aantal spaarkaarten laten afstempelen. Ook is op de kaart ruimte gereserveerd voor suggesties voor een fietsvriendelijker Hattem. De gemeente inventariseert deze en onderzoekt mogelijkheden om deze adviezen in de praktijk te brengen.

Een volle spaarkaart met 10 stempels kan worden ingeleverd. Tijdens en na de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten (die voorzien zijn van naam en adres) prijswinnaars getrokken. Er zijn vele (fiets)prijzen te winnen!

Prijsuitreiking
Elke week, te beginnen op maandag18 mei, worden prijswinnaars bekend gemaakt. U kunt via de gemeentelijke website (www.hattem - inwoners - dienstverlening) kijken of u in de prijzen bent gevallen. De winnaars worden ook wekelijks bekend gemaakt in de huis-aan-huis krant de Dijkpoorter. Wanneer u heeft gewonnen, kunt u met uw paspoort naar desbetreffende winkelier gaan om uw prijs op te halen. Op zaterdag 27 juni vindt de uitreiking van de hoofdprijzen plaats op het gemeentehuis. Hoe vaker u meedoet hoe meer kans u maakt op de hoofdprijs: een dames- of herenfiets.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -




Ingezonden persbericht