Ingezonden persbericht


Gasmaskerteam trapt grootste bandenspanningactie ooit af op A2: 65% automobilisten weet niet dat bandenspanning onderdeel is van APK

Profile Tyrecenter Nederland heeft becijferd dat ongeveer 65% van de Nederlandse automobilisten niet op de hoogte is van het feit dat bandenspanning sinds begin mei vast onderdeel is van de APK-keuring. Bij een steekproef op tankstation 'De Lucht' (A2 bij Zaltbommel) wees de hyperspecialist in banden en velgen met een gasmaskerteam op het belang van de juiste bandenspanning voor de luchtkwaliteit in ons land. Het initiatief vormde de aftrap van de grootste bandenspanningactie ooit, waarbij Profile Tyrecenter meer dan één miljoen Banden-Check-Cheques van ¤12,,50 per stuk uitdeelt.

De brigade controleerde de bandenspanning van passerende automobilisten en vulde deze -waar nodig- met stikstof. De actie werd georganiseeerd door Profile Tyrecenter om de lucht te klaren. Het bedrijf is hierbij de mening toebedeeld dat de Nederlandse automobilist een steentje kan bijdragen aan een versnelde verbetering van de luchtkwaliteit door minimaal één keer per maand de banden te controleren. Uit de overheidscampagnes 'Het Nieuwe Rijden' en 'De Nieuwe Band' blijkt dat slechts 36% van de autobezitters de band periodiek onderwerpt aan een controle. Profile Tyrecenter is partner van beide campagnes.

Onlangs werd bekendgemaakt dat Nederland de gestelde EU-norm voor uitstootgassen in 2020 haalt, terwijl het eerdere streven 2015 was. Iedere auto op verkeerde bandenspanning zorgt voor bijna 7 gram CO2 uitstoot extra. Het euvel vormt in Europa jaarlijks een kostenpost van 10,6 miljard euro.

Profile Tyrecenter
Profile Tyrecenter bestaat in 2009 20 jaar. De 203 aangesloten bedrijven in Nederland, België en Roemenië zijn specialisten op het gebied van banden en velgen. Het zijn allemaal zelfstandige ondernemers die merkonafhankelijk zijn. Ook bieden zij compleet allround auto-onderhoud (inclusief APK). Profile Tyrecenter richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt en wordt gedreven door de liefde voor het vak en de passie tot in ieder detail.

EINDE BERICHT