Amsterdam RAI

Persbericht

Jubileum van Art Amsterdam (woensdag 13 t/m zondag 17 mei 2009) met 120 solo's

KONINGIN OPENT 25e ART AMSTERDAM OP 13 MEI IN AMSTERDAM RAI

Amsterdam, 13 mei 2009 - Hare Majesteit de Koningin heeft op woensdag 13 mei om 11.00 uur officieel de 25e Art Amsterdam geopend, het evenement voor hedendaagse kunst dat haar 25-jarig jubileum viert in Amsterdam RAI. Tijdens deze officiële opening voor genodigden en pers en in het bijzijn van burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, ging OCW-minister Plasterk kort in op het belang van kunstbeurzen voor de galeriewereld. Vervolgens overhandigde Armando het jubileumboek '25 jaar Art Amsterdam' met foto's van Koos Breukel aan Koningin Beatrix. Daarna maakte de Koningin een uitgebreide rondgang over de beurs, waarbij ze bezoek bracht een aantal deelnemende galerieën en exposerende kunstenaars.

Koningin Beatrix met minister Plasterk en Art Amsterdam directeur Anneke Oele tijdens de rondgang op de 25e Art Amsterdam.

Jubileumboek met 50 foto's van Koos Breukel
In het kader van het 25-jarig bestaan van Art Amsterdam heeft Thieme Art een speciaal jubileumboek uitgegeven. Aan de hand van foto's van 50 betrokken galeriehouders, kunstenaars en verzamelaars schetsen Wim van der Beek en Karel Ankerman een beeld van de ontwikkeling van 25 jaar kunstbeurzen en Art Amsterdam in het bijzonder. Alle 50 betrokkenen worden geportretteerd door één van Nederlands bekendste portretfotografen: Koos Breukel.

Armando overhandigt jubileumboek Art Amsterdam aan Koningin Beatrix

120 solotentoonstellingen tonen 'state of the art' in hedendaagse kunst Op Art Amsterdam tonen ruim 120 galerieën de laatste trends in de hedendaagse kunst, met schilderijen, foto's, beelden, installaties en video's. Onder de deelnemende galerieën is de complete top van de Nederlandse galeriewereld, naast 32 buitenlandse galerieën uit tien landen, waaronder de ons omringende landen en de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Al deze galerieën brengen ter ere van het 25-jarig jubileum een solotentoonstelling, dat zijn in totaal 120 solopresentaties met werk van één kunstenaar. Zo viert Art Amsterdam haar 25-jarige jubileum

www.artamsterdam.nl
Alle actuele informatie is te vinden op www.artamsterdam.nl. Art Amsterdam 2009 is van woensdag 13 tot en met zondag 17 mei in Hal 8/Parkhal van Amsterdam RAI. De beurs is op woensdagavond 13 mei voor het publiek open van 18 tot 22 uur; van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei van 11 tot 19 uur, en op vrijdag 15 mei tot 21 uur. Op zaterdag 16 en zondag 17 mei is er professionele, gratis kinderopvang. De toegangsprijs bedraagt ¤ 20,- per persoon, houders van CJP/Pas 65 en studenten betalen ¤ 10,-. Kinderen tot 12 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang. De toegangsprijs vanaf 17 uur is ¤ 10,-, behalve op woensdag 13 mei.

Noot voor de redactie /