Ingezonden persbericht


Winnaar Green Fashion Queen Green.2

Mode label DutchSpirit by The Makers is door Green.2 uitgeroepen tot het duurzaamste/hippe en eerlijkste mode bedrijf dat op de Nederlandse markt opereert. Green.2 nomineerde 200 groene bedrijven die vervolgens werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Jan Kamminga, Wijnand Duyvendak, Willem Vermeend en Noëlle van Eijk en zo ontstond de Green.200.

De vierkoppige jury wees in totaal tien winnaars aan in eveneens tien, verschillende categorieën. De winnaars van de Green.200 zijn bedrijven die hun uiterste best doen het milieu zo veel mogelijk te ontlasten. Ze houden rekening met people, profit en planet, maar bovenal leveren ze zowel intern als extern een uitzonderlijke prestatie als het gaat om een duurzame beleidsvoering en MVO. DutchSpirit By The Makers produceren volgens de normen van Fair Trade ,o.a goede arbeidsomstandigheden en lonen en geen kinderarbeid, maken gebruik van duurzame materialen, zoals tenzil (gemaakt van eucalyptus bomen en vervanger van jeans/katoen) modal . Ze compenseert in samenwerking met Trees for Travel de CO2 uitstoot in de gehele productie keten van wol tot kledingstuk en zijn constant op zoek naar manieren om CO2 uitstoot te reduceren binnen de productie.

Daarnaast zetten zij zich in om de cirkel rond te maken en geheel cradle to cradle te produceren , samen met Senter Novem en het ministerie van VROM hebben zij de pilot gedraaid waarbij van postconsumer (oude gebruikte jeans) jeans weer geheel nieuwe jeans stof kon worden gemaakt en nieuwe jeans geproduceerd kon worden.
In samenwerking met the Makers is er een duurzaam kostuum ontwikkeld, Fair Trade, klimaat neutraal en voor een groot gedeelte van duurzame , herbruikbare materialen gemaakt. Op de binnen voering van de kostuums staan de rechten van de mens dier en planeet gedrukt!Deze Ambassador kostuums zijn vanaf half mei te verkrijgen in verschillende winkels en via The Makers

Nijmegen 13 mei 2009
Noot voor de redactie