Amsterdam RAI

Persbericht

Jubileum van Art Amsterdam (13 t/m 17 mei 2009) groots gevierd

KONINGIN OPENT 25e ART AMSTERDAM OP 13 MEI IN AMSTERDAM RAI

Amsterdam, 25 maart 2009 - Hare Majesteit de Koningin opent op woensdag 13 mei de 25e Art Amsterdam, hét evenement voor hedendaagse kunst dat haar 25-jarig jubileum viert in Amsterdam RAI. Tijdens de officiële opening overhandigt Armando het jubileumboek '25 jaar Art Amsterdam' met foto's van Koos Breukel aan Koningin Beatrix. Daarna maakt de Koningin een rondgang over de beurs, waarbij ze een aantal deelnemende galerieën en exposerende kunstenaars bezoekt.

120 galerieën tonen 'state of the art' in hedendaagse kunst Op Art Amsterdam tonen ruim 120 galerieën de laatste trends in de hedendaagse kunst, met schilderijen, foto's, beelden, installaties en video's. Onder de deelnemende galerieën is de complete top van de Nederlandse galeriewereld, naast 32 buitenlandse galerieën uit tien landen, waaronder de ons omringende landen en de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Al deze galerieën brengen ter ere van het 25-jarig jubileum een solotentoonstelling, dat zijn in totaal 120 solopresentaties met werk van één kunstenaar. Zo viert Art Amsterdam haar 25-jarige jubileum.

Verrassende foto-exposities
Opvallend is de centrale foto-expositie 'Off the record' van Stedelijk Museum Amsterdam, en een expositie met werk van de vijf genomineerden voor de Thieme Art Award, de prijs voor de meest veelbelovende jonge kunstenaar tot 35 jaar. Ook zijn er dagelijks drie gratis rondleidingen langs alle hoogtepunten van Art Amsterdam. Verder fotografeert Cees Krijnen bij de entree vrouwelijke bezoekers voor zijn project 'Cees' kunstminnende bewuste vrouwen collectief', waarvan hij terplekke een foto-tentoonstelling formeert. Kunstliefhebbers-, kijkers en kopers zijn van woensdagavond 13 tot en met zondag 17 mei 2009 van harte welkom in de Parkhal van Amsterdam RAI.

Gratis passe-partout voor parallelprogramma in Amsterdam Art Amsterdam heeft een parallelprogramma bij Amsterdamse kunstinstituten onder de naam Tijdelijk Museum Amsterdam. Alle bezoekers van Art Amsterdam ontvangen een passe-partout waarmee ze tijdens de beurs gratis toegang hebben tot al deze vooraanstaande hedendaagse kunstinstituten, zoals Foam_Fotografiemuseum, De Ateliers en Huis Marseille.

www.artamsterdam.nl
Alle actuele informatie is te vinden op www.artamsterdam.nl. Art Amsterdam 2009 is van woensdagavond 13 tot en met zondag 17 mei in Hal 8/Parkhal van Amsterdam RAI. De beurs is op woensdagavond 13 mei voor het publiek open van 18 tot 22 uur; van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei van 11 tot 19 uur, en op vrijdag 15 mei tot 21 uur. Op zaterdag 16 en zondag 17 mei is er professionele, gratis kinderopvang. De toegangsprijs bedraagt ¤ 20,- per persoon, houders van CJP/Pas 65 en studenten betalen ¤ 10,-. Kinderen tot 12 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang. De toegangsprijs vanaf 17 uur is ¤ 100,-, behalve op woensdag 13 mei.

Noot voor de redactie /