Gemeente Kapelle

Franse Herdenking 13 mei 2008

Tijdens de Franse Herdenking op woensdag 13 mei aanstaande worden de gevallen herdacht die voor onze vrijheid sneuvelden in de periode 1940-1945. Deze herdenking vindt plaats op de Franse militaire begraafplaats te Kapelle.

Het programma van het openbare gedeelte is als volgt: 15.30 uur Vertrek te voet naar de begraafplaats, z.g. "stille tocht". 15.45 uur Aankomst op de begraafplaats en opstelling bij het monument. 15.50 uur Korte toespraken door o.a. de burgemeester van Kapelle, de consul generaal van Frankrijk, en de consul generaal van Marokko. 16.05 uur "Last Post" en één minuut stilte ter nagedachtenis, het spelen van Nederlandse, Marokaanse en Franse volksliederen. 16.15 uur Kranslegging onder het spelen van koraalmuziek. 16.40 uur Leggen van bloemen op de graven door schoolkinderen. 16.45 uur Defilé langs het monument.
16.50 uur Einde herdenkingsplechtigheid.

Bij het openbare gedeelte zullen dit jaar ook leerlingen van drie verschillende scholen uit Den Haag aanwezig zijn. Dit betreffen leerlingen van de Franse school Lycée Français, de islamitische basisschool Ynus Emre en basisschool Prinses Marijke. Het bijwonen aan deze herdenking vindt plaats op initiatief van deze scholen.