Ingezonden persbericht


Almere, 4 mei 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 20-21
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

BLIND DATE
Zin in een sneak preview? Als eerste op de hoogte zijn van nieuw talent? Ga dan een Blind Date aan met aanstormende theatermakers!

In deze mei editie van Blind Date: 'Als gekken' door Laura van Dolron

In 'Als gekken' gaat Laura van Dolron samen met vijf acteurs op zoek naar de gek: naar zijn schoonheid, humor en zijn kinderlijk enthousiasme. Maar ook naar de angst en de vervreemding van de wereld om de gek heen. Een zoektocht naar het innerlijk en uiterlijk van de gek zelf. De hoofdvraag is: worden wij gek, spelen wij gek, of zijn wij eigenlijk allemaal gek en spelen we de hele dag alsof we normaal zijn?

Van Dolron onderzoekt in 'Als gekken' of haar acteurs de idiotie op het podium durven mee te nemen naar 'het echte leven'. Met alle ingewikkelde, morele, emotionele en hilarische complicaties van dien.

WOENSDAG 13 MEI, 20:30 UUR

Prijs: E 10,00 / Kortingspas: E 8,00

Fotograaf: Jamie Tiller

ALEX KLAASEN - CABARET

Alex Klaasen, onder andere bekend als imitator bij het tv-programma 'Kopspijkers', blinkt uit in het neerzetten van herkenbare personages. Zijn eerste solo 'Eindelijk alleen' is een tragikomische onemanshow over eenlingen. Hij toont een stand-up bodybuildster, een zwerver met een incestverleden en een cabaretier zonder humor. Daarnaast staan u ook nog een musical over een antieke typemachine en een moderne danssolo over een ex-gedetineerde met heimwee te wachten! "Klaasen is niet alleen een geweldig acteur. De liedjes - waaronder een Marco Borsato-achtige ode aan de persoonlijk gedraaide drol, en een klassiek man-vrouwduet door één persoon - zijn fantastisch." (de Volkskrant)

DONDERDAG 14 MEI, 20:30 UUR

Prijs: E 16,50 / Kortingspas: E 14,50
Fotograaf: Piek

3JS - THEATERCONCERT

Lange tijd waren ze het best bewaarde geheim van Volendam. Maar inmiddels mag 3js zich als winnaar van de Zilveren Harp 2008, in de rij scharen van Bløf, Doe Maar en Acda en De Munnik. In breekbare Nederlandstalige liedjes zingen nestor Jaap de Witte, gitarist Jaap Kwakman en zanger Jan Dulles over het leven in de breedste zin des woords. Samen met een klein groepje topmuzikanten en het publiek zullen de liedjes van de albums "Watermensen" en "De Kamers van m'n Hart" worden gekoesterd in de akoestische oervorm.

DONDERDAG 14 MEI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 20,00 / Rang 2: E 17,50 / Rang 3: E 15,00 Fotograaf: Stefan Schipper of Rogier Jaarsma

LJILJANA BUTTLER & MOSTAR SEVDAH REUNION

Ljiljana Buttler wordt de 'Billie Holiday of Gypsy Music' genoemd. Al van jongs af aan trad zij op in cafés in Belgrado om zichzelf staande te kunnen houden. Inmiddels is zij 60 jaar en heeft al een reeks cd's op haar naam staan die de ziel van de Zigeunermuziek en de Balkansoul bloot leggen. De laatste vijf jaar treedt ze regelmatig op met Mostar Sevdah Reunion. Deze band speelt sevdah, traditionele Bosnische muziek. Sevdah draagt verschillende betekenissen met zich mee - verlangen, hopeloze en eindeloze liefde - maar in het einde is het een 'way of life', and a way of telling.' Met balkanblues afterparty.

VRIJDAG 15 MEI, 20:30 UUR

Prijs: E 17,00 / Kortingspas: E 15,00
Fotograaf: Ton Maas of Amir Grabus

PASIÓN DE BUENA VISTA - CUBAANSE MUZIEK- EN DANSSHOW

Pasión De Buena Vista is een Cubaans muziek- en dansspektakel. Onder begeleiding van een tienkoppige live band, brengen de zangers Inocente 'Pachin' Fernández-Jimenez, Maida-Ernesta Castañeda-Cordovi en Tomás Evangelista Sánchez-Aguilera bekende en minder bekende Cubaanse Salsa en Son nummers als 'Oh Vida', 'Quizas-Quizas' en 'Chan Chan'. De muziek wordt visueel ondersteund door projecties en spectaculaire dansers.

De hete ritmes, meeslepende dansen, exotische schoonheden en fantastische melodieën leiden je door het opwindende nachtleven van Cuba. Pasión De Buena Vista voert je over de wegen van het Caribische eiland en brengt de pure Cubaanse levensvreugde.

ZATERDAG 16 MEI, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 35,00 / Rang 2: E 31,00 / Rang 3: E 27,00 Fotograaf: onbekend

RACHID LAROUZ & JEFFREY SPALBURG - CABARET

Deze voorstelling is een combinatie van twee cabaretvoorstellingen. Voor de pauze speelt Rachid Larouz, die de meesten kennen als de populaire zoon van de islamitische slager Achmed in het tv-programma 'Raymann is Laat'. Gewapend met een gezonde dosis zelfspot en een lading ijzersterke grappen lucht deze geboren entertainer in 'I Believe I Can Fly' zijn hart over heden en verleden en werpt hij een blik in de toekomst. Na de pauze vertelt Jeffrey Spalburg in 'Brommers kiek'n' over de hilarische belevenissen van een Surinaams-Nederlandse jongen die opgroeit in Oost-Nederland. Jeffrey Spalburg vormde eerder een duo met Najib Amhali.

ZATERDAG 16 MEI, 20:30 UUR

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00
Fotograaf: Daniel J. Ashes / Eunice Lieveld

WATERFRONT JAZZCLUB

Pauline van Schaik is een warme zangeres met een echt verhaal. Haar cd, die ze onlangs uitbracht met bass-coryfee Hein van de Geyn werd lovend ontvangen door de pers. Haar zeer eigen stemgeluid en prachtige stukken zorgen bij menigeen voor kippenvel. De twee gastsolisten zijn de crème de la crème uit de Nederlandse jazzscène. Trompettist Angelo Verploegen speelde al over de hele wereld met diverse ensembles en is artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Naast hem staat de man met het fluwelen geluid op de altsax: Jasper Staps.

DISNDAG 19 MEI, 19:30 UUR

Prijs: E 49,50 (inclusief 4-gangendiner)

Het is ook mogelijk à la carte te dineren in Waterfront, ook wanneer er een voorstelling is. Reserveren is mogelijk voor 16.00 uur via een e-mail naar info@restaurant-waterfront.nl of rechtstreeks vanaf 16.00 uur bij Waterfront, telefoon 036-8455777 Fotograaf: onbekend

HUUB STAPEL, SJOERD PLEIJSIER EN VICTOR LÖW - ART

'ART' is een satirische en intelligente komedie van de immens populaire Yasmina Reza. Het stuk werd een internationale hit en ontving tal van onderscheidingen. De briljante timing en flinke dosis humor worden geroemd. Voor de Nederlandse versie wordt een topcast neergezet: Huub Stapel, Sjoerd Pleijsier en Victor Löw. Serge, Mark en Ivan zijn goede vrienden. Serge houdt van moderne kunst, Mark van meer traditionele, Ivan is überhaupt geen liefhebber. Als Serge een peperduur schilderij koopt, nodigt hij Mark en Ivan uit het werk te komen bewonderen. De meningen over het werk lopen zó uiteen, dat er een flinke ruzie ontstaat. Achter de hilarische ontwikkelingen die volgen, gaat een groot drama schuil: de vriendschap van het drietal staat op het punt van ontbinding. "'Art' is een heerlijk toneelstuk om naar te kijken, juist omdat het meer is dan een eenduidige komedie. Op vileine wijze fileert Yasmina Reza het begrip vriendschap en dat concept staat nog steeds als een huis." (de Telegraaf)

WOENSDAG 20 MEI, 20:15 UUR

Prijs: E 22,50 / Kortingspas: E 20,50
Fotograaf: Govert de Roos
Noot voor de redactie /