Ingezonden persbericht


Johan Cruijff opent samen met topsporters de Johan Cruyff University Tilburg

Johan Cruijff komt woensdag 13 mei naar Tilburg voor de opening van een tweede Johan Cruyff University. Deze university, onderdeel van Fontys Economische Hogeschool Tilburg, maakt het mogelijk dat jonge topsporters uit Brabant, Gelderland en Limburg vanaf september, naast hun sport, een vierjarige hbo-opleiding commerciële (sport)economie kunnen volgen. Samen met een grote selectie van (ex-)sporters en met vertegenwoordigers van Fontys Hogescholen en de gemeente Tilburg verricht Johan Cruijff de opening in de nieuwe sporthal T-Kwadraat.

Programma
In het openingsprogramma staan (ex-)topsporters en studenten van Fontys Hogescholen centraal. Zij gaan met elkaar de strijd aan in nieuwe sporten als unihockey en skimball. In ieder geval zijn aanwezig: Jurgen van den Goorbergh (motorcoureur), Greg van Hest (langeafstandsloper), Rens Blom (polsstokhoogspringer), Marko Koers (middenafstandsloper), Earnie Stewart (voetballer), Adrie Koster (voetballer), de broers René en Willy van de Kerkhof (voetballers), Wim Jansen (voetballer), Danny Hesp (voetballer), Robin Faber (voetballer), Jan Ykema (schaatser), Manon Bollegraf (tennisster), Tjerk Bogtstra (tennisser), Maarten Ducrot (wielrenner), Nita van Vliet (wielrenster), Teun van Vliet (wielrenner), Petra de Bruin (wielrenster), Theo de Rooij (wielrenner) en vele anderen, waaronder een selectie van Willem II voetballers. Waar mogelijk kunnen ook bezoekers, temidden van hun (oud-) sporthelden, meedoen. Johan Cruijff geeft zijn visie op het belang van een opleiding voor jonge mensen die op hoog niveau met sport bezig zijn. Datum : woensdag 13 mei 2009

Tijd : 13.00 uur, hal open vanaf 12.30 uur Locatie : Sporthal T-Kwadraat, Olympiaplein 382, Tilburg

Combinatie topsport en studie: maatschappelijk belang De Johan Cruyff University Tilburg biedt topsporters een vierjarige hbo-opleiding commerciële (sport)economie. Dankzij de start van de Johan Cruyff University in Tilburg hebben topsporters in het zuiden van het land betere mogelijkheden om hun sport te combineren met een hbo-studie. Het programma houdt rekening met hun verplichtingen.

Sportminded Tilburg
In de maand dat de Johan Cruyff University in Amsterdam haar tienjarig bestaan viert, opent een tweede Johan Cruyff University haar deuren. En wel in Tilburg. Amsterdam heeft al aangetoond dat het zeer stimulerend werkt om topsporters samen op te leiden. De gemeente Tilburg heeft tal van interessante initiatieven op het gebied van sport. Evenementen als de Wielerzesdaagse van Brabant, Tilburg Ten Miles, NK Duatlon, WK Korfbal en WK IJshockey kenmerken het sportieve klimaat. Studenten die gaan studeren in het Tilburgse Nieuw Stappegoor komen terecht in een gebied dat volop is ontwikkeld voor studie en sport. Zo ligt er een volledig geoutilleerde topsporthal, een 400 meter (Ireen Wüst) ijsbaan, een ijshockeyhal, een zwembad, atletiekbanen, tennisbanen en hockeyvelden.

---



Ingezonden persbericht