Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

100-JARIG CNV AAN TAFEL BIJ DE GIRAFFEN

Aftrap landelijke campagne 'Aan Tafel!' in Arnhems dierenpark Burgers' Zoo

Woensdag 13 mei vindt in Burgers' Zoo in Arnhem de aftrap plaats van de festiviteiten in het kader van 100 jaar CNV. 13 mei 1909 vond in Arnhem in een geheelonthouderscafé een bijeenkomst plaats waarin besloten werd om de vakcentrale CNV op te richten. 100 jaar later opent René Paas de eerste festiviteiten 'Aan Tafel' en een fototentoonstelling met taart en drankje om te vieren dat het CNV al 100 jaar springlevend is. René Paas verricht de openingshandeling bij de giraffen van het dierenpark.

Geïnteresseerde media dienen zich aan te melden bij de woordvoerder van René Paas, Martin van Oosten (T 06 - 5125 1159). De persconferentie begint om 10.30 uur.

Het CNV organiseert vanaf 13 mei het hele jaar en door heel Nederland festiviteiten, die tijdens de persconferentie bekend gemaakt worden. De eerste activiteit vindt plaats in Burgers' Zoo. Medewerkers van deze organisatie gaan in gesprek aan de hand van een verhaal over werknemers uit de eerste eeuw: 'de arbeiders van het elfde uur'. Deze tafelgesprekken met diverse beroepsgroepen zullen interessante informatie opleveren over de 'werkbeleving'. 'Aan Tafel!' wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en staat onder begeleiding van deskundige gespreksleiders.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Martin van Oosten, woordvoerder René Paas, CNV,

T 06 - 5125 1159


---- --