Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bij Uitgeverij Terra Lannoo zal verschijnen:

DICHT OP HET NIEUWS
Ooggetuigen fotograferen voor NU.nl

Dit fotoboek verschijnt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van NU.nl, de grootste en meest bezochte nieuwssite van Nederland. NUfoto.nl laat foto's zien van ooggetuigen; spotters en toevallige passanten. Ze zijn vaak de eerste met het brengen van de meest actuele foto's. Het boek bevat de 100 meest bijzondere, de mooiste, de meest geklikte en de grappigste nieuwsfoto's van de afgelopen zes jaar. De foto's zijn handig ingedeeld per thema; van brand tot koningshuis, van ongelukken tot het weer, van evenementen tot sport.

Amateurfotografie heeft de afgelopen jaren zo'n enorme vlucht genomen, dat NU.nl in 2007 een apart fotoplatform heeft ontwikkeld: NUfoto. Dagelijks ontvangt de site tientallen - soms honderden - foto's en de kwaliteit hiervan is erg hoog. Daarnaast is de lezersfotograaf anno 2009 ongelooflijk snel. Het komt dagelijks voor dat het beeld sneller de redactie bereikt dan het nieuws zelf, zo waren er bijvoorbeeld al foto's van de brand in de TU Delft en in het Amersfoortse Armando Museum op NU.nl te zien, voordat de persbureaus hierover berichtten. Maar ook de beelden van de arrestatie van de Belgische ontsnappingskoning Nordin Benallal waren zo uniek dat deze foto's werden verkocht aan veel binnen- en buitenlandse partijen. En omdat Nufoto.nl ook een van de eersten was die beeld hadden van de vliegtuigcrash op Schiphol, werden deze foto's gretig afgenomen door andere media.

Op woensdag 13 mei zal uit de 100 foto's uit dit boek 1 winnende foto worden gekozen door een vakkundige jury, die bestaat uit Govert de Roos, Martijn Beekman (meervoudig winnaar Zilveren Camera) en Robin Utrecht (ANP, winnaar Zilveren Camera). De foto's zullen vanaf 13 mei ook te zien zijn op een speciale NUfoto tentoonstelling in Hotel Arena te Amsterdam. Daarnaast hangt een deel van de foto's van mei tot augustus in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Daarnaast zal er een reizende fototentoonstelling te zien zijn van de foto's uit dit boek, ook allemaal ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan.

Dicht op het nieuws, een bijzonder fotoboek; spontaan en origineel, boven op het nieuws gemaakt!

NU.nl is de grootste nieuwssite van Nederland met ongeveer 4,5 miljoen unieke bezoekers per maand. De website is al drie keer uitgeroepen tot de beste nieuwssite van het land.

Dicht op het nieuws
Technische gegevens
Auteur : redactie NU.nl
Omvang : 144 blz.
Formaat : 220 x 140 mm
Afwerking : Gebonden
ISBN : 978 90 8989 086 3
Prijs : E 12,50

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een recensie-exemplaar: Uitgeverij Terra Lannoo B.V.
T.a.v. Odette Lafère of Carlijn Slob
Postbus 614
6800 AP Arnhem
Telefoon : 026 - 3549962
Fax : 026 - 4434968
E-mail : pr@terralannoo.nl

Recensie-exemplaren kunnen alléén worden aangevraagd o.v.v. een afleveradres; dus geen postbus.

Alle uitgaven van Uitgeverij Terra Lannoo vindt u op www.terralannoo.nl


---- --