Fortis Bank

Persbericht
Brussel / Utrecht, 13 mei 2009

Overeengekomen transacties tussen Fortis holding, de Belgische Staat, Fortis Bank en BNP Paribas zijn afgerond

Fortis Holding, de Belgische Staat - via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij SA/NV (FPIM) - Fortis Bank en BNP Paribas hebben op 12 mei de transacties afgerond die Fortis holding op 7 maart 2009 had aangekondigd. Dit volgt op de stemming over de transacties tijdens de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Fortis SA/NV en Fortis N.V. op 28 en 29 april 2009. Voor Fortis Holding zijn de belangrijkste aspecten van de transacties:
1. De verkoop van 25% + 1 aandeel in Fortis Insurance Belgium aan Fortis Bank Een belang van 25% + 1 aandeel in Fortis Insurance Belgium (FIB) werd verkocht aan Fortis Bank voor EUR 1,4 miljard. De verkoop genereerde een meerwaarde van ongeveer EUR 0,7 miljard, die zal worden opgenomen in het resultaat van Fortis holding in het tweede kwartaal van 2009. De voortzetting van de bestaande distributieovereenkomsten tussen FIB en Fortis Bank tot in ieder geval eind 2020 verzekert de relaties tussen beide entiteiten en verwacht wordt dat deze een positieve bijdrage zullen leveren aan de verdere commerciële ontwikkeling van FIB in België.
2. De verwerving van een deel van de gestructureerde kredietportefeuille van Fortis Bank door Royal Park Investments
De overeenkomst van maart 2009 voorzag in de financiering van een Special Purpose Vehicle, Royal Park Investments SA/NV, om een deel van de gestructureerde kredietportefeuille van Fortis Bank te kunnen verwerven. De overnameprijs van deze portefeuille bedroeg EUR 11,7 miljard. In deze prijs is rekening gehouden met aflossingen en met de wisselkoersschommelingen tussen 31 augustus 2008 en 30 april 2009. De overeenkomstige huidige nominale waarde (nominale waarde minus aflossingen) van de portefeuille bedraagt EUR 20,5 miljard. Fortis holding is aandeelhouder in RPI met een aandeel van 44,7%, wat EUR 760 miljoen van het eigen vermogen van RPI vertegenwoordigt. De andere aandeelhouders zijn de FPIM (43,5%) en BNP Paribas (11,8%). De resterende financiering van RPI is voorzien in de vorm van leningen verstrekt door Fortis Bank en BNP Paribas. De financiering van het vreemd vermogen geniet van een garantieregeling, verstrekt door de Belgische Staat (de senior tranche) en zekerheden (super senior tranche).
Voor nadere informatie over RPI en zijn activa verwijzen wij naar de bijlage bij dit persbericht.
2

3. Een lening van EUR 1,0 miljard verstrekt door Fortis Bank Fortis Bank heeft een lening van EUR 1,0 miljard ter beschikking gesteld aan Fortis holding. Deze lening omvat twee tranches: een eerste tranche van EUR 760 miljoen, die Fortis holding kan gebruiken om haar investering met eigen middelen in RPI te herfinancieren, en een aparte tranche van EUR 240 miljoen die Fortis holding kan gebruiken voor algemene doeleinden tijdens de vier jaar durende looptijd van de lening. Fortis Holding heeft nog geen gebruik gemaakt van deze lening en heeft nog tot 30 september 2009 de tijd om te beslissen of ze al dan niet gebruik zal maken van de tranche van EUR 760 miljoen. De overige EUR 240 miljoen kan gebruikt worden gedurende het eerste jaar van de vier jaar durende looptijd van de lening. De lening zal worden verstrekt tegen marktvoorwaarden. Bovendien geniet de lening een staatsgarantie van de Belgische Staat aan Fortis Bank.
4. Een call optie toegekend door de FPIM gekoppeld aan de aandelen BNP Paribas Aan Fortis holding is een call optie toegekend gekoppeld aan de aandelen BNP Paribas die de FPIM verworven heeft. Deze in contanten af te wikkelen optie zal Fortis holding, telkens als ze de optie uitoefent, recht geven op de uitbetaling van een contant bedrag gelijk aan de waarde van het aandeel van BNP Paribas op de datum van uitoefening minus de uitoefenprijs per aandeel (EUR 68 per aandeel), vermenigvuldigd met het aantal aandelen van BNP Paribas waarvoor de call optie wordt uitgeoefend.
Uitgaande van een goedkeuring van de uitgifte van 32.982.760 aandelen BNP Paribas door de aandeelhouders van BNP Paribas op de aandeelhoudersvergadering, die vandaag gehouden wordt, zal de optie van Fortis holding betrekking hebben op 121.218.054 aandelen. In het andere geval zal de optie beperkt zijn tot 88.235.294 aandelen van BNP Paribas. Fortis holding heeft het recht de optie uit te oefenen op elk moment, maar niet vaker dan 12 maal per kalender jaar, tussen 10 oktober 2010 en 9 oktober 2016. De call optie biedt Fortis holding bepaalde bescherming tegen verwatering zoals uitgelegd in de aandeelhouderscirculaire van 16 maart 2009.
De optie zal geboekt worden tegen reële waarde onder "Overige activa". De waarde van de optie zal bepaald worden door de specifieke voorwaarden afgesproken met FPIM en zal berekend worden in het tweede kwartaal van 2009.

5. Een rentebetalingsmechanisme gebaseerd op de waarde van de Relative Performance Note Zoals toegelicht in de aandeelhouderscirculaire van 31 januari 2009, werd besloten om de aan het CASHES-instrument gekoppelde Relative Performance Note (RPN) te behouden en in een driemaandelijkse rentebetaling te voorzien tussen Fortis holding en Fortis Bank. Zo'n rentebetaling zal worden berekend volgens de ontwikkeling van de onderliggende RPN en op basis van de Euribor 3 maanden plus 20 basispunten. De Belgische Staat voorziet in een garantie op de betalingen gebaseerd op dit rentebetalingsmechanisme. De rentebetalingen met betrekking tot de RPN zullen een positieve of negatieve impact hebben op de resultatenrekening van Fortis holding, afhankelijk van de toekomstige ontwikkeling van de onderliggende formule. Per de afrondingsdatum bedroeg het referentiebedrag van de RPN voor de berekening van de rentebetalingen EUR 137 miljoen, door Fortis holding verschuldigd aan Fortis Bank. In de loop van het tweede kwartaal, zal Fortis onderzoeken indien en hoe de reële waarde van de toekomstige rentebetalingen of renteontvangsten berekend kunnen worden. Voor verdere gegevens over het berekeningsmechanisme van de rentebetalingen, verwijzen wij naar de toelichting bij het rentebetalingsmechanisme die op 6 februari 2009 werd gepubliceerd. 3
Impact op de pro forma financiële positie eind 2008 De afronding van deze transacties resulteerde in een toename van het netto eigen vermogen van ongeveer EUR 0,7 miljard toewijsbaar aan de aandeelhouders, zijnde de meerwaarde op de verkoop van 25% + 1 aandeel van Fortis Insurance Belgium. Per eind december 2008 bedroeg het netto eigen vermogen toewijsbaar aan de aandeelhouders EUR 6,8 miljard, wat resulteerde in een pro forma netto eigenvermogenspositie van EUR 7,5 miljard. (hierbij is geen rekening gehouden met de impact van de reële waarde van de RPN, de call optie op de BNP aandelen en de investering in RPI).
De afronding van de transacties had een positieve impact van EUR 0,6 miljard op de netto kaspositie van Algemeen, wat de totale positieve impact van de verkoopopbrengsten van 25% + 1 aandeel van Fortis Insurance Belgium en de investering in RPI weerspiegelt. Per december 2008 bedroeg de netto kaspositie van Algemeen EUR 2,0 miljard. Na de afronding van de transacties, rekening houdend met een injectie van EUR 0,3 miljard in Fortis Insurance International in het eerste kwartaal van 2009 om de hefboomwerking te elimineren en in de veronderstelling dat de door Fortis Bank verstrekte lening van EUR 1,0 miljard wordt gebruikt, bedroeg de pro forma netto kaspositie van Algemeen EUR 3,3 miljard. Overdracht van een deel van Fortis Bank aan BNP Paribas Bij de afronding van de transacties verwierf BNP Paribas ook 54,5% van Fortis Bank van de Belgische Staat.
4
Bijlage: Details van Royal Park Investments
1. Juridische en financiële structuur De overeenkomst van 7 maart 2009 voorzag in de financiering van een Special Purpose Vehicle (SPV) waardoor deze een deel van de gestructureerde kredietportefeuille van Fortis Bank zou kunnen verwerven. Conform het Protocole d'Accord van 10 oktober 2008, werd dit SPV op 20 november 2008 opgericht onder de naam Royal Park Investments SA/NV (RPI). De overnameprijs van deze portefeuille bedroeg EUR 11,7 miljard. In deze prijs is rekening gehouden met de aflossingen en met de wisselkoersschommelingen tussen 31 augustus 2008 en 30 april 2009. De overeenkomstige huidige nominale waarde (nominale waarde minus aflossingen) van de portefeuille bedraagt EUR 20,5 miljard. De portefeuille die Fortis Bank verkocht aan het SPV omvat een gestructureerde kredietportefeuille waarover aanvankelijk een akkoord werd bereikt onder het Protocole d'Accord van 10 oktober 2008, evenals bepaalde bijkomende lijnen voor een totaalbedrag van ongeveer EUR 2,0 miljard (boekwaarde).
Om de aankoop van de portefeuille te financieren, hebben de partijen bijgedragen tot het eigen vermogen van de SPV voor een totaal bedrag van EUR 1,7 miljard, waarbij Fortis EUR 760 miljoen (44,7%) bijdroeg, de FPIM EUR 740 miljoen (43,5%) en BNP Paribas EUR 200 miljoen (11,8%). Het saldo werd verschaft in de vorm van leningen ten bedrage van EUR 10,0 miljard (na wisselkoersaanpassingen voor 30 april 2009). In een persbericht van 26 april 2009 gaf Fortis meer informatie over de schuldfinancieringsstructuur en de financieringsvoorwaarden. Hierna vindt u een geactualiseerde samenvatting van de belangrijkste kenmerken.
De leningen omvatten een super senior tranche en een senior tranche. De super senior tranche van ongeveer EUR 5,0 miljard bestaat uit een doorlopende lening verstrekt door Fortis Bank, met een rentevoet van IBOR (Inter Bank Offered Rate) plus een marge van 20 basispunten. De activa van RPI dienen als zekerheid voor deze super senior tranche. Alle ontvangsten in contanten uit de activa in de portefeuille zullen, na interesten en kosten, in de eerste plaats worden gebruikt voor de aflossing van de super senior schuld. Naar verwachting zal de super senior schuld volledig afgelost zijn binnen een periode van 4 jaar. Daardoor zal de gemiddelde looptijd van de lening naar verwachting minder dan 2 jaar te bedragen. Om het valutarisico te beperken, is de lening opgesplitst in subleningen die luiden in verschillende valuta's en zijn toegewezen op basis van de activa en de verwachte kasstromen in elk van deze valuta's. De super senior lening is opgesplitst in een sublening van USD 4,3 miljard, een van EUR
1,05 miljard, een van GBP 0,5 miljard en een van AUD 21 miljoen. De senior tranche van ongeveer EUR 5,0 miljard bestaat uit een lening van BNP Paribas (10%) en een Commercial Paper Programme (90%). Via dit programma zal RPI commercial paper plaatsen bij institutionele beleggers. Het programma zal een garantie van de Belgische Staat genieten en een sterke 'underwriting'-verbintenis van Fortis Bank tegen een IBOR-rentevoet. Dit betekent dat, indien het Commercial Paper Programme onvoldoende onderschreven wordt door investeerders, eerst Fortis Bank en vervolgens de Belgische Staat zullen bijspringen. Het gedeelte van BNP Paribas van de senior lening draagt een rentevoet van IBOR plus een marge gelijk aan de garantieprovisie die de Belgische Staat aanrekent. De provisie die de Belgische Staat aan RPI in rekening brengt voor het verstrekken van de waarborg op het Commercial Paper Programme bedraagt 70 basispunten. In afwachting van het opzetten van het Commercial Paper Programme, dat naar verwachting 3 à 4 maanden zal duren, verstrekt Fortis Bank een overbruggingskrediet. Dat overbruggingskrediet wordt getarifeerd op basis van de IBOR en zal ook de staatsgarantie genieten. 5

2. Activa
De verworven portefeuille heeft een huidige nominale waarde van EUR 20,5 miljard en een transferwaarde van EUR 11,7 miljard (op basis van de wisselkoersen van 30 april 2009 en rekening houdend met de aflossingen). Het verschil tussen de aankoopprijs van EUR 11,7 miljard en de eerder meegedeelde EUR 11,4 miljard wordt verklaard door koersontwikkelingen die deels gecompenseerd werden door aflossingen in dezelfde periode (van eind augustus 2008 tot 30 april 2009).
De gewogen gemiddelde levensduur van de portefeuille bedraagt 5,6 jaar1. Hieronder vindt u een overzicht van de geselecteerde activa op basis van de wisselkoersen per 30 april 20092 rekening houdend met de uitgevoerde aflossingen. Overeengekomen prijs (in
miljard EUR)
Overeengekomen prijs
(als % van pari)
Amerikaanse RMBS 5,4
prime 1,1 85%
subprime 0,4 57%
midprime 0,9 57%
Alt-A/Jumbo 1,0 60%
Alt-A/30jr vast 0,6 75%
NegAm 1,2 54%
HELOC 0,2 49%
Oorsprong ABS CDO 1,1
Super Senior High Grade 1,0 25% Super Senior Mezzanine 0,1 * 10% Bewaring 0,0 * 9%
Multi-sector-CDO VS 0,6 65%
Studentenleningen VS (privé) 0,6 79% CRE-CDO's 0,4 91%
ABS CDO's & Andere 0,9
VS 0,2 48%
Rest van de wereld 0,7 84%
Hoogrentende CBO's 0,1 94%
Europese RMBS 2,3
Spaanse & andere** 1,6 85%
VK niet-conform 0,7 88%
CLO's 0,1 85%
Andere*** 0,2 90%
Totaal 11,7 57%

* Super Senior Mezzanine ABS CDO's (EUR 60 miljoen) en bewaring (EUR 52 miljoen)
** Inclusief beperkt bedrag aan Nederlandse RMBS
*** Inclusief leases van uitrustingen (25%), auto (23%), KMO's (7%), dealerplan (2%), groothandel (20%), DPR's (13%), kredietkaarten (9%) en CMBS (1%)
1 De gewogen gemiddelde levensduur is slechts een actuele momentopname gebaseerd op een reeks verschillende dynamische veronderstellingen, zoals percentages van de vervroegde aflossingen, call-opties en prestatiegerelateerde gegevens.

2 EUR/GBP 0,8909, EUR/USD 1,3257, EUR/AUD 1,8203
6
Ratingschalen - 30 april 2009
% EUR miljoen
AAA 14,9% 1,7
AA 7,3% 0,9
A 3,0% 0,4
BBB 9,7% 1,1
BB 6,6% 0,8
B 7,8% 0,9
CCC 12,2% 1,4
CC 19,5% 2,3
C 18,6% 2,2
D* 0,1% 0,0
NR* 0,4% 0,0
Totaal 100% 11,7

* D is EUR 6 miljoen en NR is EUR 44 miljoen Valuta's - 30 april 2009
% EUR miljoen
AUD* 0,1% 0,0
EUR 20,6% 2,4
GBP 7,0% 0,8
USD 72,3% 8,5
Totaal 100% 11,7

* AUD is equivalent van EUR 12 miljoen
3. Boekhoudkundige impact
Fortis zal haar belang in RPI boeken op haar balans vanaf de afrondingsdatum volgens de 'equity' methode.
RPI zal de activa boeken op "Leningen aan en vorderingen op klanten" tegen geamortiseerde kostprijs. Deze geamortiseerde kostprijs is gelijk aan de reële waarde op het moment van de aankoop van de activa. De besprekingen met de auditors over hoe de reële waarde moet worden bepaald, worden nog gevoerd. Omdat de activa worden geclassificeerd als 'Leningen aan en vorderingen op klanten', zulllen ze niet onderworpen zijn aan de mark-to-marketmethode. Een wijziging in de marktprijzen zal dan ook geen directe impact hebben op de reële waarde van de portefeuille. RPI zal echter uitgebreide procedures hanteren voor controles op waardeverminderingen en stresstests (zoals overeengekomen met de auditors) om over een periode van drie maanden na te gaan of er bijzondere waardeverminderingen nodig zijn. (In een contract besloten) derivaten die aansluiten bij de activa en derivaten die gebruikt worden voor de indekking zullen geboekt worden tegen reële waarde in de resultatenrekening.
4. Kasstromen van Royal Park Investments Kasstromen bestaan uit een kapitaal- en een rentecomponent. Kapitaalbaten
Bedragen die worden ontvangen in een bepaalde periode en die meer bedragen dan de interestcomponent op de bewuste lijn van de activa, worden als kapitaalsaflossingen beschouwd. RPI zal een meerwaarde boeken als de kapitaalsaflossingen met betrekking tot deze lijnen de overeengekomen transferprijs overstijgen. Indien de verwachte verdisconteerde nettokasstromen op een bepaalde lijn minder bedragen dan de transferprijs, wordt er een bijzondere waardevermindering geboekt.

7
Sinds eind augustus 2008 bedroegen de kapitaalaflossingen op de portefeuille ongeveer EUR 1,4 miljard. Tot vandaag is voor USD 18,3 miljoen aan defaults geboekt op twee effecten in de portefeuille. Gestructureerde kredieten en Asset-Backed Securities (ABS) in het bijzonder, zijn echter zo gestructureerd dat defaults gewoonlijk zeer laat in de levensduur van het instrument optreden. Dit is vooral het geval voor de senior tranches, die meer dan 90% (EUR 18,7 miljard) van de portefeuille uitmaken (hoewel de senioriteit op zich een goed tegengewicht vormt tegen een stijging van de defaults op de onderliggende activa). Parameters die het niveau van de bijzondere waardeverminderingen zullen beïnvloeden houden onder meer verband met wereldwijde economische situatie (impact van de recessie op achterstallige betalingen en wanbetalingen) en de vastgoedprijzen in de VS. De portefeuille is onderworpen geweest aan modellering. Het doel daarvan was de theoretische solvabiliteit van RPI te testen, d.w.z. of het vermogen van de aandeelhouders positief blijft, rekening houdend met verschillende scenario's van bijzondere waardeverminderingen van de activa. De conclusie is dat het niveau waarop verliezen zouden kunnen worden geboekt heel laag ligt. Het zou dus een verdere sterke verlaging van de vastgoedprijzen en een versnelling van het aantal wanbetalingen betekenen, wat moeilijk te bevatten is. Tegelijkertijd zou dit een algemeen faillissement van de 'monoline'-verzekeraars veronderstellen. Dergelijke scenario's worden niet verwacht en ze worden zeker niet 'in de prijs ingecalculeerd' door de markt. Toch is het, gezien de volatiliteit van de parameters die de prestaties van de activa in de portefeuille zullen bepalen, vrijwel onmogelijk een schatting van betekenis te geven van het uiteindelijke niveau van de bijzondere waardeverminderingen (met betrekking tot de nominale waarde). Rentebaten
Verwacht wordt dat RPI gemiddelde rentebaten3 van IBOR plus 25 tot 30 basispunten zal genereren op de nominale waarde van de portefeuille van EUR 20,5 miljard. Tegelijk wordt een uitbetaling verwacht van IBOR plus een geschatte gemiddelde verhoging van 60 basispunten op de schuldcomponent van EUR 10,0 miljard. Bijgevolg zullen de rentebaten voor RPI, zelfs in de huidige lage (IBOR-) renteomgeving, de financieringskosten naar verwachting overschrijden.
5. Bestuur van Royal Park Investments Het doel van Royal Park Investments is de portefeuille zo te beheren dat de 'run-off'-situatie wordt geoptimaliseerd en dat de gerecupereerde bedragen worden gemaximaliseerd in het belang van haar aandeelhouders.
De Raad van Bestuur van RPI bestaat uit 5 bestuurders: 2 bestuurders van Fortis Holding, 2 bestuurders van de FPIM en 1 bestuurder van BNP Paribas. De twee bestuurders van Fortis Holding zijn Danny Frans, die ook CEO van RPI wordt, en Patrick Depovere. Danny Frans, CEO, en Jacques Straetmans, CFO zullen het managementteam leiden. Vóór hij zijn functie bij RPI opnam, was Danny Frans Head of Structured Credit Management Group en verantwoordelijk voor het grensoverschrijdende dagelijkse beheer van de wereldwijde ABS-beleggingsportefeuille bij Fortis Bank, een functie die hij uitoefende sinds april 2007. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in Structured Finance en 11 jaar in Trade Finance. Voor hij bij Fortis werkte, was hij Senior Portfolio Manager ABS/MBS bij Dexia Bank Brussels en werkte hij als Trader in Europese ABS/MBS en als Proprietary Trader in verschillende Fixed Income Products. Hij heeft ook gewerkt als Futures Trader en Analyst in Soft Commodities bij Société Générale Belgium en als Commodity Trader bij Unilever London (UK). Danny Frans heeft een graad in de Toegepaste Economie van de Antwerpse universiteit UFSIA.
3 De gemiddelde baten omvatten alleen 'floating rate notes' (FRN's) met een kredietrating, die het merendeel van de portefeuille uitmaken.

8
Vóór hij zijn functie bij RPI opnam, was Jacques Straetmans Managing Director van het Securitisation Team van Rabobank International in Londen, verantwoordelijk voor de creatie en structurering van gesecuritiseerde transacties voor corporate klanten en financiële instellingen. Hij begon zijn beroepscarrière bij Generale Bank, die hij in 1990 verliet voor ABN AMRO Bank waar hij verschillende functies uitoefende in Brussel, Amsterdam en Londen. Jacques Straetmans heeft ruim 15 jaar erevaring in gestructureerde kredieten waarbij uiteenlopende activaklassen betrokken zijn, waaronder corporate leningen, autoleases, consumentenkredieten, maritieme containers en parkeergarages. Hij studeerde aan de KU Leuven, het Graduate Institute of International Affairs in Genève en de University of Cambridge. Het managementteam (van de portefeuille) zal bestaan uit specialisten met ervaring in gestructureerde financiële producten aangevuld door voormalige portefeuillebeheerders van Fortis Bank met diepgaande kennis van de portefeuille. De belangrijkste focus van de ABS-specialisten zal liggen op het toezien op en waken over de portefeuille in combinatie met actief beheer, d.w.z. vermindering van de blootstelling en herstructurering om de bijzondere waardeverminderingen te beperken en de gerecupereerde bedragen op de portefeuille te maximaliseren. Disclaimer
De informatie waarop de mededelingen in dit persbericht zijn gebaseerd, kan aan verandering onderhevig zijn en dit persbericht kan ook bepaalde toekomstverwachtingen of andere op de toekomst gerichte mededelingen over Fortis bevatten. Deze mededelingen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Fortis en zijn uiteraard onderhevig aan onzekerheden, veronderstellingen en veranderende omstandigheden. De financiële informatie in dit persbericht is niet door de accountant gecontroleerd. De op de toekomst gerichte mededelingen zijn geen garanties voor toekomstige prestaties en houden risico's en onzekerheden in die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten substantieel verschillen van deze die in de op de toekomst gerichte mededelingen kenbaar worden gemaakt. Veel risico's en onzekerheden houden verband met factoren waarover het bedrijf geen controle heeft of die niet precies kunnen worden ingeschat zoals de toekomstige marktomstandigheden en het gedrag van andere spelers op de markt. Andere onbekende of onvoorspelbare factoren buiten de controle van Fortis zouden er ook toe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten substantieel verschillen van deze in de mededelingen. Deze factoren behelzen, maar zijn niet beperkt tot de goedkeuringen vereist van de regelgevende en toezichthoudende autoriteiten en het resultaat van lopende of toekomstige rechtszaken waarbij Fortis betrokken is. Om die reden dient dan ook geen bovenmatig vertrouwen te worden gesteld in dergelijke mededelingen. Fortis voelt zich niet verplicht en is niet van plan om deze mededelingen te actualiseren naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anders, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht. Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 228 82 92 Utrecht: +31 (0)30 226 32 61 Investor Relations:
Brussel: +32 (0)2 565 53 78 Utrecht: +31 (0)30 226 65 66 Fortis Holding (Fortis SA/NV en Fortis N.V.) bestaat uit (1) een participatie van 75% in Fortis Insurance Belgium, (2) Fortis Insurance International, (3) een belang van 45% in Royal Park Investments - een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht - en (4) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels. Fortis Insurance Belgium is marktleider en een vooraanstaande speler op de markt voor Employee Benefits. De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk - waar Fortis de derde grootste speler is op de markt voor particuliere autoverzekeringen - Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal - waar Millenniumbcp Fortis een duidelijke marktleider is - China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt momenteel meer dan 10.000 medewerkers.

Fortis
Koningsstraat 20
1000 Brussel
België
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
Nederland
www.fortis.com