Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden


* Gemeentehuis en loket Werk en Inkomen
Het gemeentehuis en het loket Werk en Inkomen in het bedrijfsverzamelgebouw A22 aan de Aziëlaan 22 in Stadskanaal zijn donderdag 21 mei vrijdag 22 mei gesloten.

* Burgerlijke stand
De burgerlijke stand is, uitsluitend voor aangiften van geboorte en overlijden, geopend op vrijdag 22 mei van 9.00 uur tot 10.00 uur.

* Gemeentelijke afvalverwerking
De gemeentelijke afvalverwerking is gesloten op 21 mei.
* Huisvuilroute
De huisvuilroute van 21 mei is verplaatst naar 23 mei.

Bekendmaking

Mandaatbesluit voor het verlenen van vergunningen inzake de Leegstandwet

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij op 14 april 2009 hebben besloten het afgeven van vergunningen inzake de Leegstandwet te mandateren aan de baliemedewerker team Ruimte en de vergunningverleners bouwtoezicht van het team Ruimte.

Het besluit treedt in werking 8 dagen na deze bekendmaking, dus op 21 mei 2009. Het besluit ligt gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het publiekbureau in het gemeentehuis.

U kunt het mandaatbesluit voor het verlenen van vergunningen inzake de Leegstandwet ook vinden op onze digitale regelingenbank.

Informatiebijeenkomst in De Bolster

Voorontwerp bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer Mussel'

Met ingang van 23 april ligt het bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer Mussel' in het kader van de inspraakprocedure bij de publieksbalie in het gemeentehuis ter inzage.

Aanvullend daarop organiseren wij op donderdag 14 mei een informatiebijeenkomst in Dienstencentrum De Bolster, Boslaan 46 in Onstwedde.

Van 16.00 tot 19.00 uur bent u daar van harte welkom om u te laten voorlichten over de inhoud van het bestemmingsplan.

Verkeersstremming Continentenlaan

Van maandag 11 mei tot en met vrijdag 5 juni 2009 is een gedeelte van de Continentenlaan voor het doorgaande verkeer gesloten. Dit is in verband met herbestratingswerkzaamheden aan de hoofdrijbaan.

De afsluiting betreft het weggedeelte vanaf de Europalaan tot aan de Aziëlaan. Afhankelijk van de werkelijke duur van de werkzaamheden kan het eindtijdstip enigszins variëren. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Meer informatie: de heer B. Badoux van team Stadsbeheer, T (0599) 631 564.

Open bedrijvendag

Deze week is de BOTSS week. Deze staat in het teken van de techniek. Er vinden meerdere activiteiten plaats. Ter promotie van het bedrijfsleven in de gemeente Stadskanaal is er op 16 mei een open bedrijvendag. Alle activiteiten en evenementen tijdens de Open Bedrijvendag zijn gratis. Kijk voor meer informatie in de speciale BOTSS bijlage bij deze krant.

Plastic zakken bestellen via internet

Sinds kort is het mogelijk om nieuwe zakken voor de inzameling van plastic verpakkingen via een speciale website te bestellen: www.zakkenbestellen.nl.

De inzamelaar Sita en de werkvoorziening Inclusief Gresbo hebben namelijk de bestel- & bezorgservice zakkenbestellen.nl opgezet. Het is een landelijk opererende service die de bestelde speciale zakken bij u thuis bezorgt. De gemeente maakt graag gebruik van deze service. Op deze manier kunt u heel gemakkelijk de speciale zakken bijbestellen.

Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de mogelijkheid om telefonisch zakken te bestellen. Maar bestellen via internet gaat sneller en is goedkoper. Heeft u geen computer. Vraag dan aan familie, buren, kennissen of zij de zakken ook voor u willen bestellen. Lukt dit niet, neemt u dan contact op met ons servicenummer T 0900-631 40 50.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 23 april 2009 tot 8 mei 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Scheepswerfkade ong., het bouwen van een woning met garage, d.d. 6 mei

* Oosterstraat 44, het bouwen van een woning met garage, d.d. 6 mei
* Drouwenerstraat 3A, het plaatsen van een tuinberging, d.d. 6 mei
* Postkade 51, het slopen van twee bijgebouwen, d.d. 6 mei
* H.J. Kniggestraat 66, het vernieuwen van een dak, d.d. 7 mei

Onstwedde

* 2e Barlagerweg 23, het slopen van een woning en twee bijgebouwen, d.d. 24 april

* Blekslage 2, het plaatsen van een carport, d.d. 28 april
* Dorpsstraat 90, het bouwen van een garage, d.d. 6 mei

Alteveer

* Berkenstraat 1 t/m 11 en Populierenstraat 1 t/m 12, het bouwen van achttien woningen, d.d. 29 april

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post van team Ruimte, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij onder gebruikmaking van een ontheffingsprocedure conform artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* De heer S.H. Stein, voor het tijdelijk plaatsen van een stacaravan, op het adres plaatselijk bekend Musselweg 22 in Mussel.

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer J. Post van team Ruimte, T (0599) 631 434.

Ruimtelijke ordening

Bouwplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, dat met ingang van 14 mei 2009 gedurende zes weken bij het team Ruimte, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek om ontheffing van de heer K. Tiktak, Stuurhut 32 in Stadskanaal voor het uitbreiden van een woning op het perceel Stuurhut 32 in Stadskanaal. Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de ontheffing te verlenen.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 14 mei 2009 tot en met donderdag 18 juni 2009 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Wet milieubeheer

Meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* C1000 Supermarkt, Beneluxlaan 6 in Stadskanaal, inzake het veranderen van de inrichting (supermarkt), op de locatie plaatselijk bekend Beneluxlaan 6 in Stadskanaal.
* Maatschap Deiman-Ottens, Zijdstukkerweg 8 in Stadskanaal, inzake het oprichten van de inrichting (aardappelbewaarplaats), op de locatie plaatselijk bekend Zijdstukkerweg 2 in Stadskanaal. De locatie is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie U, nummer 515.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot 25 juni 2009.

De openbare kennisgeving en beschikking inzake de aanvraag van:
* Museumspoorlijn STAR, voor een wijzigingsvergunning van de inrichting aan de Stationsstraat 3 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. In het belang van de bescherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld.

Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 25 juni 2009 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Meer informatie: de heer J. Post van team Ruimte, T (0599) 631 434.

Kapvergunningen

Op 12 mei 2009 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Hoofdkade 61, 1 boom

* Bredalaan 4, 2 bomen

* Julianastraat 84, 1 boom

Onstwedde

* Duinweg 1, 2 bomen

Musselkanaal

* Seringenstraat 22, 2 bomen

* Marktkade 96, 1 boom

* Breitnerlaan 15, 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 13 mei 2009