E-mail: knltb@knltb.nl

Amersfoort: 13 mei 2009

GOUD, ZILVER EN BRONS BIJ WERELDKAMPIOENSCHAPn

ITF Seniors World Team Championships

Van 27 april tot en met 2 mei jl. werd in Mallorca (Spanje) het wereldkampioenschap Veteranentennis voor landenteams georganiseerd. Het heren 40+ team bestaande uit teamcaptain Niels de Kok ( Den Bosch), Bart Theelen (Diemen) en Ton van Rijthoven (Roosendaal) behaalde hierbij een geweldige derde plaats.

Het heren 40+ team had zich met een 2-1 (tegen Zuid-Afrika) en 3-0 (tegen Roemenië) overwinning geplaatst voor de eindstrijd om de plaatsen 1 t/m 8. Het Nederlandse team nam het als zesde geplaatste land op tegen het als derde geplaatste team van de Verenigde Staten. Hoewel de Verenigde Staten favoriet waren, wisten de Nederlandse heren toch met 2-1 te winnen en plaatste het team zich daarmee voor de halve finale. Hierin moesten de Nederlanders het opnemen tegen Frankrijk, het als tweede geplaatste land. De Franse heren bleken in deze halve finale echter te sterk voor de Nederlanders. Zij wonnen met 2-0. De Nederlanders streden om de derde plek tegen het vierde geplaatste Argentinië. Er werd met 2-1 gewonnen en het Nederlandse team gingen met de bronzen medaille naar huis.

ITF Individual Seniors World Championships
Van 3 tot en met 10 mei 2009 werden in Mallorca ook de ITF Individual Seniors World Championships georganiseerd. Er werd gespeeld in de leeftijdsgroepen heren 35+ t/m 55+ en dames 35+ t/m 55+. Diverse Nederlandse tennissers namen deel aan dit individuele WK voor veteranen.

Inge Commissaris (Vianen) en Eva Haslinghuis (Den Haag) waren als eerste geplaatst in het damesdubbel 35+. Zij behaalden de finale zeer overtuigend en zonder setverlies. In de finale namen Commissaris en Haslinghuis het op tegen het ongeplaatste duo Jurate Hardy (AUS) en Claudia Hoffmann- Timm (GER). Deze wedstrijd werd, na verlies van de eerste set, gewonnen (3-6, 6-2, 6-2) waarmee de gouden medaille een feit was.

Goud was er ook in de herendubbel 40+. De als tweede geplaatste Bart Theelen (Diemen) won met zijn Oostenrijkse dubbelpartner Manfred Hundstorfer de herendubbel 40+. In de finale waren zij te sterk voor Raj Bonifacius (ISL) en Alexander Lindholm (FIN) en wonnen met 6-4, 6-7, 6-4. Zilver was er voor de tweede geplaatste Eva Haslinghuis (damesenkel 35+). In de finale nam ze het op tegen de eerste geplaatste Ana Salaris (ESP).

In de damesdubbel 50+ behaalden Karien Theeuwes (Rijen) en Annelies van der Zweep (Reeuwijk) de halve finale. Deze halve finale werd van de derde geplaatste Betty Michel (FRA) en Susana Villaverde (SUI) met 6-2 6-3 verloren. Deze spelers werden beloond met een bronzen plak.