Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 13-05-2009

Dieseldieven op heterdaad betrapt

ZUIDLAREN In de nacht van maandag op dinsdag betrapte een beveiligingsbeambte van de GGZ-kliniek Lentis twee mannen die bezig waren diesel uit een vrachtauto te stelen. Tijdens zijn ronde zag hij de mannen op de Schipborgerweg bij een geparkeerde vrachtauto bezig met een slang en een jerrycan diesel te verwijderen. Bij het zien van de bewaker namen de dieven de benen maar de bewaker kon een 19-jarige inwoner van Zuidlaren aanhouden en overdragen aan de politie. De identiteit van de tweede dieseldief is bekend en hij zal binnenkort gehoord worden. (2009010814)

Airbags gestolen bij autoinbraak
GIETEN In de nacht van maandag op dinsdag vond er een inbraak plaats in een personenauto. Deze stond geparkeerd op een oprit bij een woning aan de Hoornstraat. Een portier werd geforceerd waarna de bestuurders- en passagiersairbag werden gedemonteerd en weggenomen. (2009010876)

Rij met je hart!

Minder ergernissen en agressie in het verkeer. Dat is waar het uiteindelijk om gaat bij de campagne Rij met je Hart. Ook de politie werkt hier aan mee. Door regelmatig te controleren op wegen die gevaarlijk zijn, worden deze wegen veiliger.

Elke week wordt op de sitewww.verkeerhandhaving.nlbij actuele controles aangegeven waar in Drenthe gecontroleerd gaat worden. Deze week is dat op dinsdag 12 mei 2009 tussen 07.00 en14.00 uur op de N371/N375 in Westerveld/Meppel. Een algemene verkeerscontrole op gordel en helm gebruik. De snelheid wordt met laser gemeten. De resultaten van deze controle:
N375: 1x niet functioneren richtingaanwijzers, N371: 2x niet dragen autogordel en 1x niet handsfree bellen. Verder werd bekeurd voor 2x niet dragen autogordel in Nijeveen, 1x niet dragen autogordel in Meppel en 1x niet dragen autogordel te Assen.

Op vrijdag 15 mei 2009 tussen 07.00 en 13.00 uur wordt de snelheid gecontroleerd met een radarauto op de N379 in Borger-Odoorn/Emmen. De resultaten van deze controles, vindt u bij de persberichten.

Rij met je Hart! Als we allemaal meer rekening met elkaar houden, dan wordt het voor iedereen op de weg prettiger en veiliger.

Politie rolt hennepkwekerij op

EMMER COMPASCUUM De politie heeft dinsdag in een woning aan de Runde Zuidzijde een hennepkwekerij aangetroffen. 232 planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werd inbeslaggenomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgenomen waarna de meterkast door het energiebedrijf werd verwijderd en inbeslag werd genomen. De bewoner was niet aanwezig en zal binnenkort gehoord worden. (2009010254)

Keukenbrand
HOOGEVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag ontstond er brand in een keuken van een woning aan de Veenluyden. De bewoner verklaarde dat hij een pan met frikadellen op het fornuis staan terwijl hij achter zijn computer zat. De frikadellen werden vergeten en er ontstond brand. Een naast het fornuis staande vuilniszak vatte eveneens vlam. Het gelukte de bewoner de brand gedeeltelijk te blussen. Brandweer en politie deden de rest. De man werd in verband met ademhalingsproblemen ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. (2009011124)

Man aangehouden op verdenking van brandstichting MIDLAREN De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden in de omgeving van Witten. De man wordt verdacht van brandstichting op een camping aan de Vijftig Bunder in Midlaren. Bovendien zou hij bij de Hoornse Plas in Groningen picknicktafels in brand hebben gestoken. Toen de politie de verdachte, staande wilde houden, reed hij in op een agent. De politieman wist een aanrijding te voorkomen. De Groninger wordt eveneens poging tot doodslag ten laste gelegd. De politie stelt een nader onderzoek in. (BVH 2009011108)

Verdachte van koperdiefstal aangehouden
RODEN Agenten hebben dinsdagavond een 22-jarige jongen uit Peize aangehouden op verdenking van diefstal van koper bij een school aan de Schonauwen in Roden. Een getuige had glasgerinkel gehoord en belde de politie. De verdachte werd op het schoolplein aangetroffen en ingesloten voor verhoor. (BVH 2009011115)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.